Organismul uman este un mecanism incredibil de complex și cu adevărat ingenios. Ochii, urechile, rinichii, plămânii, glandele endocrine – principalele organe vitale au propria lor pereche, ceea ce permite, în caz de deteriorare a unuia dintre ele, transferul sarcinii celuilalt.

Avem un singur ficat, dar este capabil să se reînnoiască complet și să-și refacă celulele. Desigur, procesul de regenerare nu durează o săptămână sau o lună, iar pentru aceasta este necesar să se ia anumite măsuri de remediere.

Unul dintre marile alimente regeneratoare ale ficatului este ceapa roșie în combinație cu zahărul. Ceapa are o serie de proprietăți benefice pentru sănătate. Scade zahărul din sânge și normalizează activitatea tractului gastrointestinal.

Ceapa roșie este bogată în vitamina C, conținutul său în această vitamină depășind chiar de 2 ori conținutul de vitamina C din mere.

Rețeta pe care v-o împărtășim are un efect benefic asupra ficatului. Ingrediente:
– 1 kg ceapa rosie,
– 900 g zahar.

Preparare:
Dăm prin mașina de tocat 1 kilogram de ceapă, îl amestecăm cu 850 – 900 de grame de zahăr. Amestecăm bine, bine, şi lăsăm 10 zile să stea la întuneric.

Din când în când, mai amestecăm în compoziţie, obligatoriu cu o lingură din lemn, porțelan sau sticlă. Nu băgăm metal în compoziţie! Strecurăm apoi amestecul. Poate fi păstrat la frigider într-un recipient de sticlă.

Luați cate 2 linguri, de două ori pe zi, la un sfert de oră după masă. Se face cură de tratament timp de 45 de zile şi se poate repeta după trei luni. Combinația de ceapă roșie și zahăr reduce somnolența, amărăciunea în gură, durerile de cap și oboseala excesivă, simptome ale problemelor hepatice. Multă sănătate!

Merită Încercat – Amestecul care regenerează ficatul – Ceapă roşie şi zahăr – Cum se prepară