Sfecla Roșie ar trebui să facă parte dintr-o alimentație sănătoasă și dietetică. Cu un conținut scăzut de grăsimi și un nivel ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți, salata de sfeclă roșie este delicioasă și ar fi păcat să nu devină un preparat vedetă în bucătăria ta.

Sfecla Roșie contribuie la detoxifierea organismului, protejând ficatul, prin filtrarea toxinelor care provoacă anumite boli. Fibrele din sfeclă permit asimilarea eficientă a glucidelor din legumă și îmbunătățesc digestia, având și efect laxativ. Astfel, deși este bogată în glucide, sfecla roșie poate să fie inclusă în curele de slăbire.

Iată rețeta celei mai gustoase Salate de Sfeclă Roșie! Pentru această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– 6 sfecle,
– 2 cepe,
– 6 căței de usturoi,
– 2 lingurițe coriandru,
– 1 linguriță ardei iute,
– 2 linguri oțet,
– sare, ulei.

Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm și curățăm sfecla, pe urmă o dăm prin răzătoarea mare. 2. Adăugăm oțetul și sarea, și o lăsăm la macerat 2-3 ore.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt și pe urmă o prăjim într-o tigaie cu ulei încins. 4. Turnăm uleiul din tigaie în vasul cu sfeclă.

5. Adăugăm usturoiul tocat, semințele de coriandru și ardeiul iute. 6. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă lăsăm salata la frigider câteva ore. Să o savurați cu plăcere! Poftă bună!

Salată de Sfeclă Roșie – De mult nu am mai mâncat așa bunătate – Rețeta