Iată cele mai bune 5 remedii casnice pentru a repara fisurile pe călcâi:

Miere

Adaugă 1 linguriță de miere într-un vas cu apă și țineți-ți picioarele în el timp de 20 de minute, realizând și un masaj ușor. Curăță pielea cu o piatră ponce după care șterge-ți picioarele și aplică o cremă hidratantă pe călcâie. Poți face acest tratament regulat, înainte de culcare.

Mierea hidratează pielea, ucide ciupercile și bacteriile și îi conferă în aspect frumos.

Ulei de floarea soarelui

Înmoaie picioarele în apă fierbinte, curăță-le cu o piatră ponce, clătește și usucă-le după care aplică un strat de ulei de floarea soarelui și înfășoară-le în folie alimentară și șosete. Poți face acest lucru zilnic înainte de culcare.

Pielea iubește uleiurile vegetale pentru conținutul lor de provitamina A, D și E care o hrănesc și ajută la crearea noilor celule.

Bicarbonat de sodiu

Fă o baie de picioare cu apă fierbinte în care ai dizolvat 3 linguri de bicarbonat de sodiu, timp de 15 minute. Ulterior, curăță-le cu o piatră ponce. Poți repeta procedura nu mai mult de 2 ori pe săptămână.

Bicarbonatul de sodiu va exfolia pielea moartă și aspră și va neutraliza și mirosurile neplăcute, va dezinfecta picioarele.

Vaselină cosmetică și zeamă de lămâie

După ce ai făcut o baie fierbinte la picioare, aplică acest amestec pe călcâie: 4 picături de zeamă de lămâie stors într-o linguriță de vaselină cosmetică. Poartă șosete deasupra și lasă amestecul să acționeze peste noapte. Dimineața următoare îți poți spăla picioarele și poți repeta regulat acest tratament, până obții rezultatul dorit.

Vaselina cosmetică acționează precum o cremă hidratantă și zeama de lămâie ajută la exfolierea pielii.

Gel de aloe vera

Înmoaie picioarele într-o baie fierbinte după care îndepărtează pielea moartă cu o piatră ponce. Uscă picioarele, aplică gelul de aloe pe zona afectată, într-un strat gros. Poartă șosete de bumbac deasupra și lasă gelul să acționeze peste noapte. Fă acest lucru seara înainte de culcare, 5 zile consecutive și clătește în fiecare dimineață cu apă caldă. Gelul de aloe vera conține vitamine care pot regenera perfect pielea. De asemenea, are și proprietăți antiinflamatoare.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Remediu naturist pentru crăpăturile de pe călcâi – Simplu și ușor de aplicat acasă