Atunci când vine vorba de sănătate, de obicei ne concentrăm pe antrenamentul muscular și pe întărirea articulațiilor. Acest lucru este bun dar oare cât de des acordăm atenție picioarelor, mai ales tălpilor?

Vechii vindecători chinezi știau că punctele active sunt situate pe talpă și sunt conectate cu toate organele interne, sunt responsabile pentru funcționarea lor corectă. Prin stimularea acestor puncte, se poate menține sănătatea întregului corp. De asemenea, este foarte importantă să vă păstrați picioarele într-o sănătate perfectă și să nu neglijați pedichiura: este mai important pentru sănătate decât pentru frumusețe.

Bătrânețea nu începe cu ridurile de pe față ci cu boli ale picioarelor. Iată ce lucruri benefice se pot adopta din practicile asiaticilor pentru sănătatea picioarelor și, implicit, pentru păstrarea tinereții:

Mersul pe călcâie, pe vârfuri, pe părțile exterioare și interioare ale piciorului

Aceste lucruri întăresc mușchii picioarelor și circulația sângelui și ajută și la funcționarea optimă a organelor vitale. Iată un exercițiu benefic: stați pe vârfuri și lăsați-vă brusc pe călcâie. Acest exercițiu activează forțele corpului.

Mersul pe jos

Se recomandă mersul desculț pe suprafețe denivelate precum pământ, nisip, iarbă sau pietriș. În parcurile japoneze, de exemplu, există trasee speciale de masaj pentru picioare.

„Apăsarea” tălpilor

Pentru a face acest lucru, se aplică lovituri ușoare pe zonele de sub degetele de la picioare, cu un ciocan mic din lemn sau din cauciuc sau cu un sucitor obișnuit, o sticlă. Se repetă până apare senzația de căldură în tot corpul. Potrivit medicinei chinezești, acest masaj este cel mai bun mod de a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul picioarelor și la nivelul întregului corp, de asemenea.

În cazul în care aveți probleme de sănătate, acest masaj se face în acele zone care sunt responsabile pentru organul problemei: dacă vi se deteriorează vederea, trebuie să loviți baza celui de-al doilea și al treilea deget, timp de minim 5 minute pe zi.

Dușurile cu apă fierbinte sau apă rece: Aceste dușuri mențin pielea picioarelor tonifiată iar acest lucru are un efect benefic asupra întregului corp.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

4 sfaturi practice pentru păstrarea tinereții – Bătrânețea începe cu picioarele