“Gogonelele murate la borcan” sunt pur și simplu delicioase și nelipsite în timpul iernii. Acestea se prepară cu legume și diverse condimente, care le oferă o savoare aparte și un gust de nedescris.

Gogonelele se prepară fără conservanți, doar cu apă și sare, de aceea au un gust uimitor. Descoperiți această rețetă extraordinară și uimiți-i pe cei dragi cu o gustare minunată!

Ingrediente: -o găleată de 12 l de gogonele
-2 ardei iuți
-2 morcovi mari
-2 căpățâni de usturoi
-1 crenguță de mărar proaspăt
-6 linguri de sare grunjoasă

-3 l de apă
-frunze de dafin
-boabe de piper
-cuișoare
-boabe de muștar
-tarhon
-coriandru
-amestec de ierburi uscate

Mod de preparare: 1. Spălați bine borcanele de 3 l și clătiți-le cu apă clocotită.

2. Spălați gogonelele bine și tăiați-le sferturi sau în mod arbitrar. 3. Tăiați cățeii de usturoi bucăți mari, dați morcovii prin răzătoare. Tăiați ardeii cuburi, mărunțiți mărarul. Amestecați ingredientele.

4. Adăugați amestecul obținut în gogonele, amestecați din nou și puneți legumele în borcanele, adăugați frunzele de dafin și boabele de piper.

5. Pregătiți saramura: adăugați 6 linguri de sare în 3 l de apă, presărați boabele de piper, boabele de muștar, cuișoarele, coriandrul, tarhonul și ierburile uscate. Fierbeți saramura.

6. Turnați saramura în borcane, apoi puneți borcanele într-o tavă și acoperiți-le cu tifon. Murați gogonelele la temperatura camerei timp de o săptămână, apoi puneți borcanele la loc răcoros, ca să se săreze și să se acrească.

7. Consumați gogonelele după 4 săptămâni. În acest timp substanțele toxice se vor distruge sub influența sării și acidului.

Pentru Gospodine – Gogonele murate la borcan pentru iarnă – Iată cea mai bună rețetă de Salvat