Vă prezentăm o rețetă de ardei grași, marinați pentru iarnă. Obțineți niște ardei cu usturoi deosebit de delicioși, aromați și puțin picanți, ce vor fi pe placul tuturor.

Pe lângă faptul că este un aperitiv uimitor, acești ardei pot fi folosiți atât la pregătirea supelor, cât și a salatelor. Savurați cei mai delicioși ardei pe tot parcursul sezonului rece.

Ingrediente: – 3 kg de ardei grași
– 1 legătură de verdeață (mărar sau pătrunjel)
– 10 căței de usturoi
– 250 ml ulei de floarea soarelui

– 1 pahar de zahăr
– 500 ml oțet de mere 9%
– 3 linguri de sare
– 5 boabe de piper negru
– 1 frunză de dafin

Mod de preparare: 1. Spălați și curățați ardeii. Tăiați-i fâșii de dimensiune medie. 2. Curățați și tocați usturoiul. Îl puteți apăsa puțin cu partea laterală a cuțitului. 3. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Sterilizați borcanele și capacele.

4. Pregătiți marinada: într-o cratiță, amestecați oțetul cu uleiul. Adăugați zahărul, sarea și frunza de dafin. Puneți cratița pe foc și aduceți marinata până la fierbere. 5. Aranjați la fundul fiecărui borcan boabele de piper negru.

6. Adăugați câte o porție de ardei în cratiță și fierbeți-i timp de 3-4 minute. Apoi aranjați-i în borcane, alternând straturile de ardei cu usturoi și verdeață.

7. După ce veți fierbe toți ardeii, turnați marinada în borcane (îndepărtați frunza de dafin). 8. Închideți borcanele cu capace și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați-le să se răcească. Notă: Pentru a obține un aperitiv mai apetisant, folosiți ardei de diverse culori.

Pentru Gospodine – Ardei marinați pentru iarnă – potriviți pentru prepararea supelor