Ingrediente aluat: 1 kg făină / 4 gălbenușuri / 500 ml lapte / 200 ml ulei / 50 g drojdie / 6 linguri zahăr / 1 plic zahăr vanilat / o lămâie.

Ingrediente cremă: 4 albușuri / miez de nucă măcinat / 2 linguri cacao / 150 g zahăr.

Mod de preparare: 1. Într-un bol, amestecăm drojdia cu o lingură de făina, puțin lapte călduț, o linguriță de zahăr și amestecăm foarte bine. 2. Într-un bol separat, batem gălbenușurile cu sare. Adăugăm zahărul, vanilia, coaja de lămâie și mixăm bine.

3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm maiaua și compoziția de gălbenușuri. Amestecăm bine 30, 40 de minute. În timp ce frământăm, adăugăm treptat uleiul cald. Lăsăm aluatul obținut 2 ore la dospit.

4. Pentru cremă, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul, 2 linguri de pudră de cacao, miezu de nucă și amestecăm bine.

5. Întindem o bucată de aluat într-o foaie subțire. Așezăm 2-3 linguri de cremă și formăm o ruladă. Procedăm la fel cu a 2-a bucată de aluat, pe urmă împletim ruladele și formăm cozonacul.

6. Așezăm cozonacul într-o tavă de copt. Îl tapetăm cu ou bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 60 de minute. Savurați cu drag! Poftă bună!

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Pentru Gospodine – Cel mai delicios cozonac de casă: Rețeta