O mână de stafide îmbunătățește funcția ficatului. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman iar buna sa functionare este extrem de importanta pentru sanatate. Toți medicii sunt neclintiți în acest sens, iar metodele de curățare a ficatului inundă literalmente Internetul.

Vă oferim un secret al rușilor, aplicat de milenii în țară, care dă rezultate cu adevărat uimitor de bune. Printre altele, această metodă este ieftină, ușoară și nu necesită mult timp. Mai întâi trebuie să obținem stafide de calitate. Este bine că au o culoare mai închisă, boabele uscate sunt întregi, iar textura nu este nici prea tare, nici prea moale. Dimineața, înmuiați o jumătate de cană de stafide în apă fierbinte timp de 15-20 de minute. Se spală apoi bine sub jet de apă, se pune înapoi în pahar și se umple cu apă fiartă răcită la temperatura camerei.

A doua zi dimineața, pe stomacul gol, bea apă și mănâncă stafide. Pentru următoarea oră, o oră și jumătate, stați în decubit dorsal, așezând un prosop fierbinte sau un încălzitor de apă caldă pe partea dreaptă a abdomenului. Procedura se face de 4 ori pe lună și nu mai mult de 2 ori pe an.

Stafidele sunt o sursă majoră de fier, care ajută la transportul oxigenului către țesuturi. O jumătate de cană de stafide conține 220 de calorii, 3 g carbohidrați și fără grăsimi. Sfat: Adăugați stafide în fulgi de ovăz. Stafidele sunt o sursa bogata de carbohidrati, dintre care 94% sunt glucoza, fructoza, inofensive pentru zaharurile diabeticilor. Stafidele contin vitaminele C, P, PP, B1 si B2, caroten, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, mangan, seleniu, acizi organici.

Proprietățile curative ale stafidelor sunt cunoscute și în osteoporoză: Stafidele contin calciu alb – o sursa de bor, care ajuta organismul sa absoarba calciul. Prin urmare, stafidele sunt recomandate pacienților cu osteoporoză și osteocondroză. Pinul joacă un rol important în întărirea oaselor și articulațiilor, de aceea este recomandat femeilor aflate la menopauză care prezintă un risc crescut de osteoporoză.

Nu uita să distribui – îți mulțumim că ne urmărești! ❤

Probleme ale sistemului nervos: Stafidele joacă un rol în îmbunătățirea funcționării neuronilor, iar acidul nicotinic calmează și reglează funcția creierului. Ele activează activitatea cortexului cerebral. Strugurii uscați sunt recomandați pentru insomnie – datorită vitaminelor B1, B2, B5 și magneziului, somnul și sistemul nervos sunt reglate.

Merită încercat – Un remediu natural pentru curățarea ficatului – Ai nevoie de doar 2 zile