Este esenţial să avem un ficat sănătos pentru a ne bucura de o stare de sănătate optimă şi pentru a regla metabolismul corpului. Obiceiurile nocive, alimentaţia necorespunzătoare şi sedentarismul ne pot slăbi ficatul şi pot interfera în procesul natural de detoxifiere. Toate acestea influenţează în mod direct apariţia obezităţii şi a bolilor cronice.

Pentru a ne proteja şi purifica ficatul, putem apela întotdeauna la sucurile naturale preparate în casă.

Suc de morcovi şi varză roşie
Sucul de morcovi şi varză roşie contribuie la impulsionarea funcţiei ficatului, pentru a-i îmbunătăţi şi susţine funcţionarea. Această băutură este un remediu detoxifiant extrem de eficient, care îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a elimina toxinele.

Ingrediente
1 pahar de suc de morcovi (200 ml.)
3 foi de varză roşie

Mod de preparare şi administrare
Se adaugă ingredientele în blender. Băutura astfel obţinută se consumă proaspătă, pe stomacul gol. Sucul se consumă timp de 7 zile consecutive, de 2 ori pe lună.

– Glutationul, o substanţă secretată în rădăcina morcovului, are un puternic efect drenor hepatic, stimulează regenerarea celulei hepatice şi activitatea ficatului în general.

– Bogăţia de pigmenţi care îi dau culoarea purpurie-violacee verzei au un efect de stimulare al imunităţii, antitumoral şi antioxidant extrem de puternic. Sucul de morcovi si varza rosie stimuleaza activitatea ficatului

Cum ajută sucul la curăţirea ficatului
Prin combinarea proprietăţilor celor două legume, acest suc impulsionează funcţia hepatică şi totodată îi îmbunătăţesc funcţionarea corectă în vederea metabolizării grăsimilor şi pentru a evita acumularea acestora în organism. Totodată, concentraţia de nutrienţi din suc întăreşte în mod natural sistemul imunitar, energizează corpul şi contribuie la prevenirea diferitelor boli.

Sucul de morcovi şi varză roşie este sunt unul dintre cele mai bune remedii pentru a determina eliminarea toxinelor acumulate în ficat şi pentru a pierde excesul de greutate corporală.

Ficatul, acest organ vital al corpului, îndeplineşte mai mult de 500 de funcţii printre care se includ:
Combaterea infecţiilor;
Neutralizarea toxinelor;
Fabricarea proteinelor şi hormonilor;
Controlul glicemiei;
Producerea bilei;
Coagularea sângelui.

Deşi are capacitatea de a se regenera şi de a se purifica singur, stilul de viaţă agitat, alimentaţia necorespunzătoare şi sedentarismul inhibă procesul de detoxifiere naturală a ficatului. Din acest motiv, se recomandă diferite metode de detoxifiere şi purificare care contribuie la impulsionarea funcţiei ficatului.

Merită încercat – Această băutură este un remediu extrem de eficient, care îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a elimina problemele – Rețeta