Una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate din zilele noastre este hipertensiunea. Această boală nu mai este doar boala vârstei a treia, coborând și acum și sub vârsta de 30 de ani. Hipertensiunea este produsă, printre altele, de sedentarism, obezitate și dezechilibre emoționale și poate duce la accident vascular cerebral, arteriopatii și infarct.

Din fericire însă, această boală poate fi ținută sub control sau chiar prevenită cu ajutorul unui aliment ieftin, banal și la îndemâna tuturor: ceapa.

Ceapa reprezintă o sursă bogată de flavonoid, care se găsește mai ales în coajă. Acest flavonoid ( quercetină ) are o puternică acțiune antioxidantă și capacitatea de a reduce riscul de îmbolnăvire a inimii și riscul de accident vascular cerebral. Cojile de ceapă sunt bogate în substanțe care tonifică antivitatea inimii, activează producerea secreției biliare și care întăresc imunitatea, astfel îmbunătățind vizibil starea generală a organismului.

Macerat de ceapă: Se spală foarte bine o ceapă necurățată, se pune într-un pahar cu apă rece și se lasă la temperatura camerei peste noapte. Se bea o jumătate de pahar dimineața pe stomacul gol și cealaltă jumătate seara, înainte de culcare. Ceapa înmuiată se poate folosi la gătit, nu trebuie aruncată. Durata acestui tratament este de 12 zile, și, după o pauză de tot 12 zile, se poate relua.

Tinctură de ceapă: Se amestecă 250 de grame de miez de nucă mărunțită cu un litru de vodcă, apoi se toarnă într-un recipient de culoare închisă și se lasă la macerat pentru șapte zile, într-un loc răcoros.

Se face un suc din trei kilograme de ceapă uscată, apoi acest suc se amestecă foarte bine cu o jumătate de kilogram de miere. Peste siropul obținut se toarnă tinctura de nuci, se amestecă și se lasă ma macerat pentru încă zece zile. Se administrează, de trei ori pe zi, câte o lingură, înaintea meselor principale. Cura durează 21 de zile, iar după o pauză de două săptămâni se poate relua.

Ceai din coji de ceapă: Seara, se curăță o ceapă și coaja se spală bine, se zvânta, apoi se taie mărunt cu o foarfecă. Se toarnă peste cojile de ceapă mărunțite un pahar de apă clocotită și se lasă la infuzat, acoperit, peste noapte. Dimineața următoare ceaiul se strecoară și se bea jumătate pe stomacul gol. Restul de ceai se bea seara, înainte de culcare. !A se verifica periodic tensiunea, ca să nu scadă prea mult!

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

De Salvat – Remediu minune cu ceapă (pentru hipertensiune arterială) – Cum se folosește