Cu ce va puteti inlocui pesticidele obisnuite? Prin otet alb. Da, vine ca o surpriza, dar acest ingredient vedeta din camara ta, foarte recomandat pentru curatenia casei, este remediul ideal pentru a creste fertilitatea plantelor tale si a promova o inflorire frumoasa. Fie ca este vorba de a elimina buruienile sau de a vana daunatori de gradina, aceasta este arma perfecta pentru tine!

Eliminati melcii
Otetul alb este un remediu foarte eficient si ieftin pentru a scapa de melcii care invadeaza gradina. Doar pulverizati putin otet alb pe zonele afectate o data la doua zile. Acest produs ecologic este si un remediu de alegere pentru germinarea semintelor anumitor plante precum sparanghelul .

Ca insecticid natural
Otetul alb este considerat un insecticid natural pe care il puteti folosi pentru a alunga furnicile care va invadeaza plantele. Este suficient sa aplicati putin pe marginile ghivecelor ce contin plantele pentru a evita o infestare de furnici. Mirosul sau puternic actioneaza ca un respingator natural! De asemenea, s-a dovedit ca otetul alb respinge toate insectele din gradina (chiar si gandacii, plosnitele si tantarii).

Cealalta metoda naturala de respingere a furnicilor si insectelor este sarea obisnuita de masa. Un produs de casa care actioneaza atat ca insecticid, cat si ca herbicid!

Eliminati ciupercile
De cate ori ai observat pete intunecate pe plantele tale? Acestea sunt mucegaiuri si ciuperci ale plantelor. Pentru a le elimina si a preveni aparitia lor, este suficient sa pulverizati constant plantele cu otet alb si musetel. In cazul trandafirilor, la amestec va trebui adaugat cidru de mere.

Impotriva buruienilor
Otetul alb descurajeaza aparitia buruienilor suparatoare in gradina ta. Doar pulverizati-l pe zonele afectate si veti scapa de acele buruieni nedorite.

Impotriva insectelor si animalelor daunatoare
Otetul alb este un excelentrespingator pentru a tine rozatoarele, daunatorii, chiar si cainii si pisicile departe de plante. Doar pulverizati putin otet alb in diferite locuri din gradina folosind un pulverizator . Nu uitati sa repetati operatiunea daca a plouat sau a nins.

Impotriva mustelor
Observati muste carora le place sa se plimbe prin fructe? Din nou, otetul alb este un remediu formidabil pentru a tine mustele departe de gradina ta. Doar adaugati o jumatate de pahar de otet de mere cu o lingura de melasa, un pahar cu apa si un sfert de cana de zahar.

Pentru a pastra florile in vaza mai mult timp
Cum sa pastrezi florile taiate si instalate intr-o vaza draguta mai mult timp? Adaugati 2 linguri de otet alb si 1 lingurita de zahar in vaza. Repetati procesul, inlocuind solutia lichida la fiecare 3 zile. Buchetul tau frumos de flori nu se va estompa prea repede si isi va pastra o prospetime placuta pentru cateva zile!

De Salvat pentru Gospodari – Cum se folosește oțetul alb în grădină