Veți fi frecvent întrebați despre această rețetă de fursecuri gustoase de casă. Sunt niște biscuiți rapizi pentru prepararea cărora e nevoie de ingrediente, care se găsesc mereu în bucătărie. În doar 5 minute veți frământa aluatul și veți forma fursecurile (aluatul nu trebuie întins, tăiat cu forme sau lăsat la frigider să se odihnească), iar restul va face cuptorul în timp ce dumneavoastră veți petrece timpul cu familia sau cu oaspeții.

INGREDIENTE:
– 1 ou;
– 50 gr de zahăr (1/4 pahar);
– 1 linguriță de zahăr vanilat;
– 1 praf de sare;
– 100 gr de unt sau margarină moale;
– 200 gr de făină (aproximativ 1½ pahar);
– 1 linguriță de praf de copt;
– 1 lingură de cacao.

MOD DE PREPARARE: 1. Bateți oul cu zahăr, sare și zahăr vanilat, folosind furculița. 2. Adăugați untul moale și amestecați, până la omogenizare. Sfat. Dacă untul e tare, îl treceți prin răzătoare.

3. Cerneți făina direct în vas, adăugați praf de copt și amestecați aluatul cu lingura. 4. Îl transferați apoi pe masa de lucru și continuați să-l frământați, până devine omogen și se adună într-o bilă. 5. Împărțiți aluatul în jumătate.

6. Cerneți cacao într-un vas și o încorporați în una din bucățile de aluat. 7. Modelați 2 batoane de aluat, le lipiți și le rotiți împreună pe blatul de lucru.

8. Rupeți bucăți de aluat, le rotunjiți, treceți bilele prin zahăr și le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt. 9. Coaceți fursecurile timp de 15 minute la cuptorul preîncălzit până la 160°С. Biscuiți simpli, rapizi, aspectuoși, gustoși și delicați, cine i-ar putea refuza oare? Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Cei cu bun simț vor mulțumi – Fursecuri fragede gata în câteva minute – Rețeta în primul comentariu