Dafinul nu doar că este o plantă aromată care dă un gust mai bun mâncărurilor. Aceasta are de asemenea și nenumărate alte beneficii.

Dafinul are nenumărate beneficii pentru organismul nostru. Studiile au demonstrat că frunzele de dafin ajută la ameliorarea anumitor simptome precum balonare, indigestie, dar și flatulență, datorită proprietăților antioxidante pe care le dețin.

Beneficiile pe care le au frunzele de dafin
Deseori, frunzele de dafin sunt utilizate pentru infuzii, sau ceaiuri, pentru a ameliora durerile abdominale. De asemenea, nu puțini sunt cei care adaugă frunze de dafin în diferite rețete, pentru a da un plus de savoare mâncărurilor.

Ce nu știu mulți este însă că, pe lângă beneficiile interne pe care le are, dafinul are și anumite proprietăți externe care merită luate în calcul.

Spre exemplu, frunzele de dafin pot parfuma și interiorul electrocasnicelor, precum frigiderul. Planta este atât de puternică încât dacă alegi să pui niște fraze de dafin în frigider, vei realiza că acestea pot da un miros plăcut în foarte scurt timp.

Se întâmplă de multe ori să ne confruntăm cu mirosuri neplăcute din frigider, fie din cauza alimentelor pe care le ținem acolo, fie pentru că nu avem suficient timp pentru a-l curăța atât de des.

Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în frigider
Soluția este una foarte simplă: trebuie doar să punem frunze de dafin pe diferite rafturi ale frigiderului. În doar câteva zile, vei putea observa diferența.

Iar frunzele de dafin nu sunt singurele pe care le poți utiliza. Bicarbonatul de sodiu este și el eficient în combaterea mirosurilor neplăcute. La rândul lor, boabele de cafea pot fi și ele puse într-un recipient în frigider pentru a anihila mirosurile neplăcute.

În cazul în care vrei să te bazezi doar pe frunze de dafin, trebuie să știi că poți să prepari și o infuzie care are aceleași rezultate, însă nu doar în frigider ci și în restul casei tale.

Fierbe niște frunze de dafin într-o cratiță, apoi pune infuzia în fiecare cameră. Vei observa rapid diferența. De asemenea, poți pune frunze de dafin nu doar în frigider ci și în sertare sau dulapuri. În acest mod îndepărtezi insectele și de asemena, vei avea un aer mai proaspăt de fiecare dată când le deschizi.

Bine de Știut – Metoda care te scapă de cele mai mari probleme – Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin în frigider