Se spune că stresul este boala secolului și sunt urmate de depresii dacă nu se reușește gestionarea lui.

Una dintre metodele de relaxare și de calmare care ne poate ajuta să trecem mai ușor peste momentele dificile și stresante este folosirea plantelor medicinale sub formă de tincturi sau ceaiuri.

Pe termen lung, stresul poate slăbi capacitatea sistemului imunitar și poate favoriza instalarea cancerului. Iată câteva dintre plantele care contribuie la reducerea substanțială a stresului și depresiilor: tei, ienupăr, lavandă, păducel, busuioc, sunătoare.

Sunătoarea

Este numită și „prozac natural” și este cel mai bun antidepresiv natural. Se recomandă în caz de tendință de izolare, deznădejde și stări de vomă iar tinctura de sunătoare este o variantă eficientă dacă vine și astenia la pachet cu insomniile și stările de nervozitate. Bea câte o cană de infuzie pe zi iar dacă situația este gravă, poți să bei și trei căni.

Ienupărul

Ienupărul se recomandă în cazul în care sunt probleme cu somnul. Fructele de ienupăr se folosesc în scop terapeutic după ce au fost uscate sau se poate folosi și uleiul extras din acestea. Are capacitatea de a reduce stările de depresie și stările anxioase.

Ienupărul se poate consumă și sub formă de tinctură și sub formă de infuzie, folosind câte 2 lingurițe de boabe uscate și zdrobite la 1 cană de apă fierbinte.

Busuiocul

Prin combaterea excesului de cortizol secretat de glandele suprarenale, busuiocul se recomandă în lupta cu stresul și depresia și este excelent și în caz de anemie care apare când are loc schimbarea anotimpurilor.

Se poate consuma sub formă de infuzie sau tinctură sau se pot mesteca frunzele proaspete. Mai mult, uleiul volatil de busuioc se poate folosi pentru a ne calma atunci când simțim că ne pierdem cu firea.

Potrivit unor serii de studii realizate în ultimii ani, busuiocul este eficient atunci când vine vorba despre combaterea depresiei, stresului și anxietății.

Păducelul

Păducelul se recomandă ca supliment alimentar în caz de tulburări de ritm cardiac, insuficiență cardiacă, pentru recuperarea după un infarct miocardic, eretism cardiac, tulburări cardiace cu substrat nervos, pentru stări de frică și neliniște, pentru stări emotive, degenerări ale cordului și scleroză coronariană la persoanele în vârstă. De asemenea, ajută și la diminuarea și ameliorarea tulburărilor cardiace care însoțesc menopauza.

Lavanda

Pe lista plantelor care contribuie la îmbunătățirea stării psiho-emoționale și protejarea organismului împotriva stresului găsim și lavanda. Este cunoscută și sub numele de aurul mov sau levănțică și are efecte sedative și coleretice.

Utilizarea internă a florilor de lavandă este aprobată de toate comisiile de specialitate în insomnie și în iritațiile de natură nervoasă stomacală. În medicina naturistă, ceaiul de lavandă se recomandă pentru a reduce stările de agitație și anxietate, pentru a combate insomnia și pentru a reduce efectele depresiei.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Stresul, problema secolului – 5 plante care ne scapă de stres și tristețe