Este foarte important sa stim sa ne spalam hainele daca dorim ca acestea sa reziste mai mult. In acest articol am identificam cele mai des intalnite 15 greseli pe care le facem cand spalam rufele. Iata care sunt.

1. Nu le sortam cum trebuie.

Nu este de ajuns sa le diferentiem numai pe culori, ci trebuie sa acordam atentie si tipului de material. Spre exemplu, hainele din lana ar trebui spalate separat, iar prosoapele nu ar trebui amestecate cu hainele din fibra sintetica.

2. Insistam prea mult pe pete.

Sa nu va mire daca apare o gaura in locul petei pe care ati incercat din greu sa o indepartati. Daca vreti sa indepartati petele, nu trebuie sa le frecati prea tare. Este de ajuns sa puneti detergent pe ea si sa lasati sa se absoarba.

3. Folositi prea mult dero.

Folosirea unei cantitati prea mare de detergent cauzeaza formarea de spuma ce poate face ca mizeria sa se stranga la nivelul gulerului tricourilor sau camasilor. Astfel, in loc sa devina mai curate, hainele devin mai murdare.

4. Nu acordati atentie fermoarelor.

Fermoarul trebuie bine inchis inainte de a baga hainele la spalat, altfel riscati ca simtii sa sara si sa distruga hainele.

5. Incheierea nasturilor. Amintiti-va ca intotdeauna sa descheiati nasturii hainelor, altfel acestia se vor desprinde si hainele vor arata neingrijit.

6. Folositi prea mult inalbitor.

Inalbitorul afecteaza tesutul si hainele se vor deteriora mai repede. De aceea, este de preferat sa fierbeti lenjeria si sa adaugati putin suc de lamaie in apa.

7. Spalarea costumelor de baie in masina de spalat. Costumele de baie si alte haine din latez sau elastan nu trebuie spalate la masina de spalat. Se recomanda sa le spalati la mana in apa rece.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Acestea sunt greşelile pe care le facem când spălăm haine – Cum ne pot strica şi hainele, şi maşina