Vă prezentăm o rețetă deosebită de pârjoale din carne cu un amestec savuros de legume. Acestea sunt extrem de gustoase, aromate și apetisante, ce dispar imediat de pe masa.

Felul principal, vă cucerește din prima, se prepară foarte simplu și într-un timp record. Obțineți un deliciu cald, rumen și suculent, datorită amestecului din legume. Serviți pârjoalele cu o salată proaspătă sau garnitura preferată. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină extrem de gustoasă.

Ingrediente:
– 0,5 kg carne tocată de porc și vită
– 0,5 kg de legume (cartof, ceapă, morcov, dovlecel)
– 1 ou
– 1 lingură de griș
– 2 linguri sos de roșii
– făină

– condimente khmeli-suneli
– sare
– piper negru măcinat
– mărar

Mod de preparare: 1. Curățați și spălați legumele. Dați-le prin răzătoarea mare sau mașina de tocat carne. Așezați legumele într-un bol și scurgeți excesul de lichid. Amestecați carnea tocată cu legumele rase. 2. Adăugați oul. Potriviți amestecul cu sare și condimente. Spălați verdeața și uscați-o cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Tocați verdeața și amestecați-o cu ingredientele din bol.

3. Adăugați grișul și iar amestecați bine. La dorință, bateți amestecul cu un mixer. 4. Cerneți puțină făină și puneți-o într-o farfurie mică. Formați pârjoalele și treceți-le prin făina. Prăjiți pârjoalele pe o tigaie bine încinsă cu ulei, pe ambele părți, până se vor rumeni ușor.

5. Aranjați pârjoalele într-o cratiță sau tigaie, adăugați sosul de roșii și puțină apă. Potriviți cu sare și condimente. Dați cratița la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200 grade, pentru 20 de minute. Notă: La dorință, puteți înăbuși pârjoalele la aragaz, timp de 20 minute. Dacă doriți un sos de roșii mai dens, adăugați puțină făină cernută. Poftă bună!

Pentru Gospodine – Pârjoale din carne tocată și legume