Vă prezentăm o rețetă de inimioare de pui cu ciuperci, în sos de frișcă, la cuptor. Este un fel de mâncare cald, aromat și gustos, perfect pentru prânz sau cină. Inimioarele de pui se prepară foarte ușor, din ingrediente banale și ieftine, sunt gustoase și apetisante. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină aromată, demnă de toate laudele.

Ingrediente:
– 700 g inimi de pui
– 1 ceapă
– 450 g de ciuperci champignon
– 1,5 pahar de frișcă
– 100 g de cașcaval
– sare

– piper negru măcinat
– 3 linguri de ulei vegetal
– 1 morcov
– 3 cartofi
– 1 lingură de amidon
– ierburi aromate de Provence

Mod de preparare: 1. Spălați inimele și îndepărtați excesul de grăsime. Prăjiți ușor inimele într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Potriviți carnea cu sare și piper negru măcinat. Așezați inimele prăjite într-un vas de lut sau formă termorezistentă. 2. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare. Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Prăjiți ceapa și morcovul. Transferați legumele prăjite în vasul de lut.

3. Curățați cartofii și tăiați-i bucăți mici. Puneți cartofii în vasul de lut. Potriviți cu sare și piper negru. 4. Curățați ciupercile și tăiați-le bucăți mari. Prăjiți ciupercile și așezați-le în vas, peste cartofi. 5. Amestecați într-un vas aparte frișca cu condimentele și amidonul. Turnați amestecul obținut în vasul de lut.

6. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare și adăugați-l în vas. 7. Acoperiți vasul cu un capac sau folie de aluminiu. Dați-l la cuptorul rece. Porniți cuptorul la temperatura de 180 grade și coaceți timp de 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. 8. Îndepărtați folia de aluminiu și coaceți timp de încă 5 minute, până se rumenește cașcavalul. Poftă bună!

Pentru Gospodine – O rețetă super economică a unui deliciu pe placul tuturor