“Dovleceii picanți în sos” sunt o gustare apetisantă, foarte gingașă și aromată, se prepară foarte ușor și rapid, din puține ingrediente și fără mari bătăi de cap. Încercați-o și vă veți convinge!

Ingrediente: pentru 3 borcane de 580 ml
-1.5 kg de dovlecei
-1 ardei chili
-2 morcovi
-1 căpățână de usturoi
-100 g de zahăr

-100 ml de oțet de 9 %
-100 ml de ulei
-1 lingură de sare

Mod de preparare: 1. Spălați dovleceii și tăiați-i rondele subțiri. 2. Curățați usturoiul și morcovii, spălați ardeiul chili.

3. Dați prin mașina de tocat: usturoiul, morcovii și ardeiul chili. 4. Turnați într-o cratiță mare uleiul și oțetul, adăugați zahărul și sarea. Amestecați și puneți cratița la foc. 5. După ce marinata va începe să fiarbă, adăugați: morcovii, usturoiul și ardeiul. Înăbușiți legumele timp de 5 minute.

6. Adăugați dovleceii, amestecați și înăbușiți-i timp de 25 de minute după ce vor începe să fiarbă. 7. Puneți dovleceii în borcanele sterilizate.

8. Închideți-le cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. 9. Înfășurați borcanele cu o plapumă și lăsați-le să stea timp de câteva zile, până se vor răci complet. Păstrați borcanele cu dovlecei la loc întunecat și răcoros. Pofta buna!

Pentru Gospodine – Dovlecei cu sos picant la borcan