Picăturile de sevă care se scurg prin punctul de tăiere sunt numite popular și „lacrimi” iar etapa „de plâns” este momentul în care vița de vie își vindecă ramurile tăiate cu ajutorul unei rășini similare unui lichid ce se scurge picătură cu picătură, sub forma unor lacrimi mici.

Aceste mici picături se colectează în sticluțe care se leagă la capătul ramurilor tăiate și se folosesc în nenumărate scopuri terapeutice. Se păstrează în sticle curate, astupate ermetic și închise la culoare.

Seva viței de vie este un leac tradițional, cunoscut și aplicat de mii de ani.
Seva a fost folosită și pe vremea bunicilor noștri și, cu timpul, a fost studiat și înțeles mai bine, întrucât această practică are o bază științifică foarte bine justificată. În medicina modernă sunt deja cunoscute efectele aceste esențe prețioase și conținutul ei, de asemenea.

Lacrimile viței de vie sunt un medicament natural foarte bun, apreciat pentru proprietățile antiinflamatoare, non-toxice și antihemoragice. Are efect antiseptic, crește rezistența ochilor și pielii la infecții și conține un antioxidant de 62 de ori mai puternic decât vitamina C, anume viniferinul. Viniferimul este un remediu excelent și pentru ochi dar și pentru ten și buze.

Mai mult, seva este utilă și în caz de dischinezie biliară, litiază biliară sau colecistită. Poate vindeca și unele leziuni ale pielii și, amestecat cu usturoi pisat, întărește rădăcina părului și împiedică formarea cheliei.

Frunzele proaspete de viță-de-vie, aplicate sub formă de compresă, au capacitatea de ameliora durerile de cap și migrenele, arsurile solare.

Merită încercat – Te scapă de peste 100 de probleme – Lacrimile viței-de-vie – Cum se folosește