Rețeta 1 – tratează ulcere, gangrena, fibroame, mastite, arsuri, abcese, furuncule, dureri articulare, otită medie purulentă, răni la gât, chisturi ovariene, sinuzită cronică, eczeme

Mod de pregătire: Turnați 1 cană de ulei vegetal rafinat într-un vas de email. Adăugați ceară de albine (de mărimea unei cutii de chibrituri) și puneți pe foc mic. Când ceara s-a topit, adăugați jumătate de gălbenuș dintr-un ou fiert tare zdrobit cu o furculiță. Amestecați, luați de pe foc și lăsați amestecul deoparte pentru 10-15 minute. Ulterior, strecurați și păstrați unguentul într-un recipient de sticlă, la frigider.

Vindecă sinuzita – picurați unguentul în nas de 2 ori, cu un interval de 1 oră
Vindecă otita medie purulentă – răsuciți flagelul din vată și puneți-l în ureche. Schimbați-l după necesitate și în același timp lubrifiați cu unguent în spatele urechii: va atrage puroiul cu o forță extraordinară

Tratează rănile și abcesele în gât, amigdalita purulentă – ungeți-vă gâtul cu acest unguent și aplicați o compresă pe zona gâtului. Repetați procedura din oră în oră

Tratează durerea de stomac, bronhiile, durerea de intestine – luați câte o jumătate de linguriță din acest unguent, de 3 ori pe zi înainte de mese. Tratează arsurile, furunculele, rănile, durerea de dinți și articulare la genunchi și umflăturile – aplicați unguentul noapte pe zona dureroasă și înfășurați zona. Ungeți dintele dureros și gingiile (cu degetul curat) cu acest unguent

Tratează gangrena și ulcerele trofice – aplicați șervețele cu acest unguent și schimbați-le după 2 ore
Rețeta 2 – Unguent antiinflamator – Se prepară din 1 pahar de grăsime animale, 100 g ulei vegetal, 1 lingură de muguri de mesteacăn și 50 g de propolis.

Mod de preparare: Topiți grăsimea pe baie de aburi după care aduceți-o la punctul de fierbere. Adăugați mugurii de mesteacăn și lăsați pe baia de aburi timp de 3 ore. Adăugați propolisul în timp ce preparatul se răcește și amestecați. După ce propolisul se dizolvă, încorporați uleiul vegetal și lăsați amestecul pe baia de aburi până se răcește complet. Ulterior, strecurați și păstrați la frigider.

Rețeta 3 – Unguent pentru bronșită, artroza articulațiilor, osteocondroză
Mod de pregătire: într-o lingură de suc proaspăt de cinquefoil adăugați 60 g de grăsime de porc topită și amestecați. Lăsați amestecul la loc cald după care amestecați din nou până la omogenizare. Adăugați și 1 linguriță de ceară de albine și un pic de propolis și puneți amestecul pe foc. După ce dă în clocot, fierbeți timp de 5 minute pe foc mic și lăsați-l din nou într-un loc cald pentru 2 ore. La final puneți unguentul la frigider: scoateți-l din oră în oră și amestecați-l bine ca să se îngroașe uniform. Se aplică pe rană și se pune un bandaj deasupra.

Rețeta 4 – Ingrediente necesare: 40 g ceară naturală, 100 g ulei de măsline (sau ulei vegetal) și 2 linguri zahăr tos. Mod de pregătire: Zdrobiți ceara în ulei, adăugați zahărul și puneți pe foc mic. Amestecați până la omogenizare, până ceara devine moale și obțineți un unguent omogen. După ce se răcește se poate folosi pentru a ameliora orice proces inflamator.

Pentru congestie nazală / scurgerea nasului – ungeți nările cu acest unguent. Pentru durere în gât, întindeți unguentul în jurul amigdalelor și înfășurați-vă gâtul. Pentru tuse, frecați-vă pieptul și spatele. Util pentru răni în gură și pe buze, pentru inflamația urechii, întinderea mușchilor, dureri articulare, orice abraziune și / sau durere de pe suprafața pielii (cu inflamație deja evidentă).

4 unguente de casă naturale și puternice – Unguente recomandate de către specialist – Rețetele