Remediul prezentat mai jos este extrem de eficient în constipația severă. Este un remediu natural care curăță profund intestinul.

Printre cauzele constipației putem enumera lipsa exercițiului fizic, stresul, vârsta, unele vitamine, medicamente, aportul scăzut de fibre și de apă. În plus, poate fi și un efect secundar al altor boli. Deși poate părea inofensivă, nu este deloc așa, mai ales dacă durează luni de zile.

Constipația trebuie tratată nu doar din cauza durerii și a stomacului umflat ci și pentru că deșeurile ar trebui să fie depozitate în organism pentru un timp mai scurt. Printre cele mai bune rețete naturale găsim această dulceață care a fost creată de un spital canadian din Quebec, unde a fost testată pe 40 de bătrâni.

Ingrediente, mod de prepare, mod de consum
Aveți nevoie de 150 g curmale, 150 g prune uscate și 300 ml apă clocotită. Tăiați curmalele și prunele în bucăți și puneți-le în apă clocotită. Fierbeți până amestecul se îngroașă și se gelifică. Se recomandă 1 lingură plină dimineața și 1 lingură cu 2 ore înainte de culcare, după care nu se mai mănâncă nimic.

De ce funcționează această dulceață? Prunele au un efect laxativ și hrănitor, sunt bogate în sorbitol și fibre. Sorbitolul este un tip de zahăr alcoolic care este procesat foarte lent în intestinul și, de obicei, intră în intestinul gros semiprocesat, ceea ce duce la scaune mai moi.

În ceea ce privește curmalele, acestea sunt considerate cele mai sănătoase fructe dintre toate. Sunt o sursă bună de fibre naturale, esențiale pentru buna funcționare a colonului. Sunt o bombă multivitaminică naturală care, recomandate și pentru copii și pentru adulți. Au capacitatea de a vindeca multe boli, printre care anemia, hipertensiunea arterială și colesterolul mărit.

Pentru un tranzit intestinal optim și pentru evitarea problemelor de constipație se recomandă să beți multă apă, să consumați mai multe fructe, cereale și legume. De asemenea, se recomandă să introduceți treptat fibrele în alimentați și să evitați laxativele artificiale.

Iată cum se poate curăța complet organismul – Rețeta care rezolvă și problemele cu stomacul