Această gustare este preparată numai din fructe complet verzi, ferme. Chiar și fructele mici și deteriorate, care nu pot fi folosite întregi pentru a le lasa sa se coaca, sunt potrivite pentru aceasta reteta.

Pentru acest preparat, roșiile sunt tăiate în bucăți mici, astfel încât să puteți îndepărta în siguranță partile care sunt lovite și să folosiți restul fructelor pentru comserva. Ca urmare, roșiile sunt tari, crocante, moderat de picante si deosebite pentru orice mancare.

Ingrediente:
1,5-1,7 kg roșii verzi, tari
4 catei de usturoi
1 ardei iute iute
2 ardei dulci

frunză de dafin (1 per borcan)
piper negru boabe (3-5 boabe într-un borcan)
verdeata de marar dupa gust

Preparare:
În primul rând, pregătesc un dressing picant pentru gogonele din ardei, usturoi și verdeață. Tocați mărunt usturoiul. Eu scot semintele de pe ardei (daca iti place foarte picant, poti lasa semintele). Am taiat atat ardeiul iute cat si ardeiul dulce in cuburi mici + verdeata. Toate acestea pot fi date chiar si prin blender.

Ardeii, usturoiul și verdeața se pun într-un bol și se amestecă bine. Spăl gogonelele, elimin toate partile care nu sunt bune și le tai în bucăți mici. Straturile de roșii și dressing se pun în borcane presterilizate. Adaug in fiecare borcan boabe de piper si cate o frunza de dafin dupa gust si dorinta. În continuare, pregătesc saramura pentru umplutură.

Ingrediente pentru saramură:
1,2 litri de apă
2 linguri sare
3 linguri zahăr
1/3 cană de otet

Fierbem saramura si o toarn in borcane. Acoper borcanele cu capace sterile, le pun intr-o cratita cu apa calduta pentru sterilizare. După ce apa fierbe, reduceți focul și sterilizați borcanele de 500 ml, la fierbere scăzută timp de 12-15 minute, iar borcanele de 1 litru timp de 20 de minute.

Inchid conservele ermetic, le intorc si le invelesc pentru racire lenta timp de 1 zi. După răcire, l-am pus deoparte pentru depozitare în cămară.

De Sezon – Gogonele picante pentru iarnă: un preparat simplu dar extraordinar de bun – Rețeta