Chiftelele din pâine sunt o rețetă ușoară și gustoasă pe care toată lumea o va adora. Perfecte pentru cină sau pentru un bufet, aceste chiftele de pâine sunt ușor crocante la exterior și pufoase și moi în interior. Puteți pregăti această rețetă ușoară de chiftele de pâine cu doar șase ingrediente. Pur și simplu faceți un aluat prin combinarea făinii, drojdiei, apei calde, uleiului, laptelui și a sarii. Formați niște bile de aluat și lăsați-le cel puțin o oră. Apoi, aplatizați bilele de aluat și prăjiți fiecare bucată în ulei fierbinte până devin aurii.

Puteți servi aceste chiftele de pâine alături de felul principal preferat sau le puteți umple după gust. Sfaturi pentru a obține cele mai bune chiftele de pâine:

Puteți condimenta chiftelele de pâine cu roșii, mozzarella și brânză sau cu ingredientele preferate. Ideale pentru o cină gustoasă cu prietenii. Faceți bile de aceeași mărime pentru a obține chiftele egale. Le puteți face mai mari sau mai mici, în funcție de preferințele voastre. Cum să păstrați chiftelele de pâine: Serviți chiftelele imediat după pregătire, dacă doriți să le savurați moi și aromate.

Ingrediente:
FĂINĂ DE GRAU UNIVERSALĂ – 400 g (2 1/2 cești)
APĂ CALDĂ – 250 ml (1 ceașcă)
SARE – 3 g (1 linguriță)
DROJDIE PROASPĂTĂ – 3 g
LAPTE – 20 ml (1 lingură)
ULEI VEGETAL – 20 ml (1 lingură)

Cum să faceți chiftele de pâine: Pasul 1: Amestecați făina și sarea într-un castron. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați drojdia, laptele și uleiul. Pasul 2: Turnați apa, amestecând totul cu făina folosind o furculiță. Pasul 3: Când aluatul devine prea gros pentru o furculiță, folosiți mâinile și frământați-l timp de aproximativ 10 minute sau până când se formează o minge netedă. Dacă este necesar, adăugați puțină făină în plus.

Pasul 4: Acoperiți aluatul cu un șervețel de bumbac. Lăsați-l deoparte timp de aproximativ 2-3 ore sau până când se dublează în volum. Tăiați aluatul în 4 bucăți, formați din fiecare o bilă și lăsați-o deoparte timp de 1 oră. Pasul 5: Aplatizați bilele de aluat.

Pasul 6: Într-o tigaie cu ulei fierbinte, prăjiți fiecare bucată de aluat timp de 5-6 minute, întorcându-le pe jumătate. Pasul 7: Așezați-le pe un platou acoperit cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei. Serviți chiftelele de pâine și bucurați-vă de ele!

Chiftele de pâine – Gata în 5 minute, toată lumea va adora rezultatul – Rețetă pentru Gospodinele noastre în primul comentariu