Chiflele pufoase făcute în casă sunt foarte ușor de pregătit. Gustul casnic nu seamănă cu nimic, deoarece ingredientele sunt proaspete și de calitate superioară în comparație cu chiflele cumpărate de la brutărie. Textura este ușoară și pufoasă, cu un parfum delicios care le caracterizează.

Există ceva în atingerea casnică pe care nu o poți găsi în chiflele cumpărate. În plus, poți umple aceste chifle cu ingrediente delicioase precum brânză, carne, legume și orice altceva îți trece prin cap. Combinările de arome pot fi infinite și garantează satisfacția. Cel mai bun lucru la chiflele făcute în casă este că le poți personaliza după bunul plac.

Pentru a pregăti acești delicioși Bollos esponjosos caseros, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: Ingrediente:
– 600 grame făină
– 400 ml lapte cald
– 8 grame drojdie

– 80 grame zahăr
– 1 linguriță sare
– 2 lingurițe de oțet
– 70 grame unt
– 1 ou
– Semințe de mac

Mod de preparare: 1. Într-un castron, adăugați laptele cald, zahărul, o linguriță de sare și oul. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt incorporate. 2. După amestecare, adăugați drojdia în pulbere. Amestecați din nou până când drojdia este integrată. 3. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să stea timp de aproximativ 15 minute. Vei observa că consistența devine spumoasă. 4. După acest timp, într-un alt recipient, așezați făina, faceți un mic crater în mijloc și acolo turnați amestecul de drojdie și lapte pe care l-ați fermentat deja.

5. Cu ajutorul unei spatule, începeți să integrați ingredientele. Trebuie să obțineți un aluat lipicios, iar apoi adăugați încă 3 linguri mari de făină pentru a finaliza formarea aluatului. Cu toate acestea, ar trebui să rămână puțin lipicios, aceasta este textura perfectă. 6. Răsturnați aluatul pe masa de lucru și începeți să-l frământați. Veți adăuga untul, dar doar 40 de grame din cantitatea prevăzută, tăiat în cuburi, și continuați să frământați pentru a-l integra. Va dura puțin, dar să aveți răbdare, merită! Veți vedea cum se va desprinde treptat de masa de lucru, acesta este punctul pe care trebuie să-l atingeți.

7. După ce ați terminat de frământat, deschideți aluatul cu mâna și adăugați cele 2 lingurițe de oțet. Frământați din nou pentru a le integra. 8. Puneți aluatul într-un recipient uns în prealabil cu ulei, acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l să stea timp de aproximativ 30 de minute. 9. După acest timp, întindeți aluatul într-o formă pătrată și adăugați restul untului cu ajutorul unei spatule. Îl veți întinde pe toată suprafața aluatului.

10. Apoi veți lua una dintre margini și o veți aduce spre centru, apoi o veți închide cu cealaltă extrem. Tăiați fâșii de dimensiunea dorită pentru chifle și dați-le forma dorită. Puteți face chifle sau inele. 11. Puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt pentru a nu se arde în timpul coacerii. Acoperiți-le cu o pungă de nailon și lăsați-le să stea timp de aproximativ 15 minute. 12. Finalizați prin ungetrea cu gălbenuș de ou și presărarea de semințe de mac pentru decor.

13. Introduceți în cuptorul preîncălzit la aproximativ 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de a le încerca. Vă rugăm să vă asigurați că ați urmărit toate pașii cu atenție pentru a obține cele mai bune bollos esponjosos caseros! Acești chifle pufoase ar trebui să fie delicioase. Poftă bună!

Bunică-mea m-a învățat asta – Puține persoane cunosc acest secret – Rețetă pentru Gospodine în primul comentariu