Ce poate fi mai delicios decât un mezel de casă aromat? Vă prezentăm o rețetă de cârnați de pui foarte gustoși. Pregătiți doar din ingrediente naturale și fără prea mult efort, aceștia cuceresc din prima.

Atât de rumeni, aromați și suculenți, încât veți renunța definitiv la cârnații din comerț. Doar amestecați ingredientele necesare și de restul se va ocupa cuptorul. Unde mai pui, este mult mai simplu și rapid să-i dai la cuptor decât să mergi la un supermarket.

Ingrediente:
-1 kg pulpe superioare de pui (fără os)
-7-8 căței de usturoi
-0.5 linguriță de piper negru măcinat

-0.5 linguriță condimente pentru pui (sare, boia de ardei, zahăr, semințe de muștar și turmeric)
-2 linguri de maioneză
-15 g de gelatină

Mod de preparare:
1. Spălați carnea de pui și uscați-o pe un prosop de hârtie. Tăiați-o cuburi, cu latura de 1.5-2 cm. Nu îndepărtați pielea. 2. Amestecați carnea cu usturoiul presat, piperul negru măcinat și condimentele pentru pui. Adăugați maioneza și iarăși amestecați. 3. Adăugați gelatina și iarăși amestecați bine.

4. Așezați pe suprafața de lucru un fragment de folie alimentară. Turnați pe aceasta 1/4 din cantitatea de carne și rulați folia. Redați-i o formă cilindrică. Repetați procesul cu celelalte porții de carne. Obțineți 4 cârnați. 5. Înveliți fiecare cârnaț în folie de aluminiu și strângeți-i capetele, asemenea unei bomboane.

6. Așezați cârnații pe o tavă de copt. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. 7. Scoateți cârnații din cuptor și lăsați-i să se răcească. Dați-i la frigider peste noapte. Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi! Pofta buna!

Cârnați de pui delicioși, pregătiți acasă