CE SĂ PUI ÎN MURĂTURI CA SĂ NU SE MAI ÎNMOAIE NICIODATĂ! Obține niște murături delicioase simplu și eficient! Iată o rețetă pentru prepararea murăturilor:

Ingrediente:
Legume proaspete (de exemplu, castraveți, gogoșari, varză)
Apă
Sare specială pentru muraturi
Condimente (hrean, usturoi, semințe de muștar, mărar uscat)

Mod de preparare:
Curăță și spală bine legumele. Poți alege castraveți mici, gogoșari sau varză, sau poți combina mai multe legume după preferință. Alege un borcan curat și dezinfectat pentru a pune murăturile. Capacul borcanului trebuie să se închidă etanș.

În borcan, așează straturi de legume curate și tăiate sau lăsate întregi, în funcție de preferințe.
În fiecare strat de legume, adaugă condimente precum hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat. Aceste condimente nu numai că adaugă aromă, dar și contribuie la conservarea legumelor.

Prepare saramura: pentru fiecare litru de apă, adaugă 40-50 g de sare specială pentru muraturi. Amestecă bine până când sarea se dizolvă complet.

Toarnă saramura peste legumele din borcan, asigurându-te că sunt complet acoperite. Poți adăuga și foi de viță de vie sau hârtie pergament deasupra pentru a ajuta la menținerea legumelor sub nivelul saramurii.

Închide ermetic borcanul cu capacul și lasă-l la fermentat într-un loc răcoros, ferit de lumina directă a soarelui, pentru un timp specific fiecărei legume. De exemplu, castraveții pot fi gata în câteva săptămâni, în timp ce varza poate dura mai multe luni.

Verifică periodic borcanul pentru a te asigura că nu au apărut bacterii rele sau mucegaiuri. Dacă observi orice semn de deteriorare, aruncă conținutul și sterilizează borcanul înainte de a încerca din nou.

După ce murăturile au fermentat corespunzător și au ajuns la o consistență dorită, poți păstra borcanul în frigider sau într-un loc răcoros și întunecat. Murăturile vor continua să se maturizeze și să capete mai multă aromă în timp. Așadar, acestea sunt pașii de bază pentru a pregăti murături gustoase și sănătoase. Poți experimenta cu diferite legume și condimente pentru a-ți personaliza murăturile după gustul tău.

Bine de Știut – Ce să pui în murături ca să nu se mai înmoaie deloc – Murături delicioase simplu și eficient