Pentru această rețetă avem nevoie de: Pentru blat: – 6 oua – 1 plic praf de copt – 2 linguri cacao – 6 linguri zahar – 2 linguri ulei – 6 linguri faina.

Pentru crema: – 300 mililitri frisca lichida – 300 grame ciocolata amaruie.

Pentru sirop: – 5 linguri zahar – 200 mililitri apa – esenta de rom.

Pentru glazura: – 2 linguri miere – 300 grame zahar – 2 linguri cacao – 150 mililitri de apa.

Mod de preparare: 1. In prima faza, se prepara blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. 2. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri. 3. Tava se tapeteaza cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.

4. Între timp, se prepară crema. Pune ciocolata într-un vas şi se amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă la fiert, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaua apoi se iau de pe foc. 5. Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, esenta de rom si zahar, fierte în prealabil. 6. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. 7. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.

Sperăm că și vouă vă place, vă urăm poftă bună!

Vă recomandăm aceasta rețetă de amandină pentru că este cea mai ușoară de făcut și după mine și cea mai delicioasă