Te confrunți uneori cu crampe sau dureri de stomac? Încearcă această rețetă foarte simplă și eficientă pentru care ai nevoie doar de ceapă și ceai negru. Acest remediu simplu te va ajuta să scapi de durerile abdominale și tulburările intestinale.

Această rețetă a fost foarte populară în anii 1920. Chiar și acum, peste 100 de ani, acest ceai este folosit la tratarea crampelor și a durerilor de stomac. Consumă-l și tu, iar în scurt timp, te vei simți mai bine. Vei fi surprins, dar, contrar aparențelor, acest ceai negru cu ceapă este foarte gustos.

Ceai negru cu ceapa: Ingrediente necesare: 1 ceapă / 200 ml ceai negru

Mod de preparare: Curăță o ceapă, tai-o în 4, dar nu complet, ci cât să elibereze zeama. Ai grijă să nu se destrame ceapa. Pune apoi ceapa într-o ceașcă și toarnă ceai fierbinte peste ea. Așteaptă 5-10 minute, apoi consumă ceaiul de ceapă preparat astfel.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of European Clinical Nutrition, ceapa conține un flavonoid numite quercetină, care poate crește nivelul de antioxidanți din sânge. De asemenea, este eficient în prevenirea răcelii și a tusei în timpul sezonului rece.

În plus, acest ceai este util în controlul tensiunii arteriale crescute și al stresului de la locul de muncă. Acest ceai cu ceapă este foarte bun și pentru sistemul digestiv.

Ceapa este o sursă bogată de inulină, o polizaharidă care nu este digerată în tractul gastrointestinal și, prin urmare, servește ca fibre dietetice, importante pentru sănătatea intestinului. Consumul regulat de ceai cu ceapă menține intestinul sănătos și previne anumite afecțiuni precum indigestia, constipația și gazele.

Taie o ceapă și pune-o în ceașca cu ceai – O rețetă veche de peste 100 de ani – La ce folosește