Rețeta copilăriei – Supă de găluște gustoasă și sănătoasă – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”.

Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

TIMPI DE PREPARARE Timp de preparare: 15 min / Timp de gatire: 25 min / Gata in: 40 min. INGREDIENTE: 2 morcovi / 2 cepe / 1 păstârnac / 1 țelină.

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt sare, boia și piper, după gust / 1 legătură pătrunjel.

MOD DE PREPARARE: Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.

Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute. Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!) Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute. Poftă bună să aveți!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Rețeta copilăriei – Supă de găluște gustoasă și sănătoasă – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”