Pentru a prepara această băutură, aveți nevoie se 8 căței de usturoi, 4-5 cm de rădăcină de ghimbir, 2 lămâi (tăiate în sferturi) și 5 L de apă. Lămâile și ghimbirul se spală bine după care ghimbirul și usturoiul se curăță. Se toacă ghimbirul, usturoiul se taie bucățele cât mai mici și lămâile se taie în sferturi, cu tot cu coajă.

Toate ingredientele se pun în blender și se omogenizează. Apa se pune într-o oală mare, se adaugă amestecul și se pune la fiert. Când să în clocot, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Se strecoară și se transferă în borcane care se pun la rece. Se consumă în fiecare zi cu minim 2 ore înainte de prima masă.

Beneficii: elimină substanțele nocive din organism
reglează sistemul digestiv
normalizeaza flora intestinală
Notă: ingredientele folosite trebuie să fie organice, fără pesticide, bio.

Usturoi: Proprietăți – Anticancerigene;
Antimicrobiene;
Antispastice;
Antihelmintice;
Febrifuge;
Stomahice;
Vasodilatatoare;
Hipotensive.
Beneficii

Îmbunătățește digestia;
Ajută în prevenirea și tratarea răcelii și gripei;
Vindecă ulcerul gastric;
Ameliorează sau vindecă dizenteria;
Previne sau tratează pneumonia și tuberculoza;
Scade colesterolul rău;
Tratează sinuzita;
Vindecă infecțiile urechii la copii;
Stimulează secreția de anticorpi;
Împiedică formarea cheagurilor de sânge fatale;
Previne apariția cancerului de stomac și de colon.
Contraindicații

Usturoiul trebuie consumat cu moderație și orice cură trebuie urmată conform indicațiilor medicului specialist. Nu se cunosc reacții adverse majore, însă dacă se consumă în cantități prea mari, usturoiul poate cauza respirație urât mirositoare, probleme de digestie, deoarece poate arde mucoasa stomacului și poate provoca o durere accentuată.

Rădăcină de ghimbir: Proprietăți: Puternic antioxidant;
Antibiotic natural;
Antibacterian;
Antifungice;
Antioxidant;
Energizant;
Antiinflamator.

Beneficii: Reglează nivelul zahărului din sânge;
Combate chelia;
Luptă împotriva infecțiile fungice;
Ameliorează durerile menstruale;
Oferă protecție împotriva ulcerului stomacal;
Poate inhiba dezvoltarea cancerului.
Dacă este consumat în cantități moderate, ghimbirul este un aliment sigur și nu cauzează efecte adverse. Însă, pot exista cazuri în care ghimbirul să creeze disconfort stomacal sau arsuri la nivelul stomacului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de gastrită.

Dacă este aplicat pe piele, sub formă de ulei, ghimbirul poate cauza iritații. Este indicat să faci înainte un test pe o porțiune mică de piele, pentru a te asigura că nu ești alergic la ghimbir.

Contraindicații: De asemenea, un studiu care a urmărit rolul ghimbirului în tratarea stărilor de greață în cazul femeilor gravide a arătat că nu este recomandat să fie consumat de femeile care se apropie de travaliu sau care au suferit pierderi de sarcină.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Rețeta care curăță arterele de grăsimi și impurități – Cum se prepară