Cătina cu mere de albine este un veritabil leac universal care conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele și de 2 ori mai multă decât măceșele. În afară de conținutul impresionant de vitamina C, acest amestec conține și vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, fosfor, celuloză, calciu, magneziu, potasiu și fier.

Potrivit cercetătorilor de prestigiu, nicăieri în lume cătina nu conține atât de multe principii active, minerale, flavonoizi, aminoacizi și vitamine ca cea din România.

Cunoscută și sub denumirea de ginseng românesc, cătina este un tonic excelent care crește rezistența atât la efort intelectual cât și la fel fizic. Se recomandă împotriva asteniei de primăvară și elevilor/studenților mai ales în perioadele de vârf, teze și examene.

Proprietățile antioxidante remarcabile al acestui amestec sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar deoarece poate vindeca orice viroză respiratorie sau răceală. Mai mult, este recunoscut și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic pe o perioadă mai lungă de timp. Acest amestec natural reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord, practic asigură buna funcționare a întregului organism și previne rateurile inimii în urma unei vieți toxice de oras.

Cătina cu miere de albine are un conținut de microelemente similar cu sângele uman, astfel este ușor asimilată de organism. Are efect vindecător, reparator, antibacterian și bacteriostatic. Mierea contribuie la succesul în tratarea bolilor hepatice, ficatului, a sângelui și bolilor digestive, de asemenea.

Cătină cu miere – Mod de preparare, mod de administrare
Se adaugă 500 grame de boabe zdrobite de cătină într-un borcan de 800 ml și se adaugă deasupra 500 grame de miere de albine. Se lasă la macerat timp de 3 săptămâni, în borcanul închis ermetic și pus în frigider. Se consumă zilnic câte 1 linguriță pentru a fortifica organismul în perioadele când gripa și răceala încearcă să ne răzbească.

Proporția ideală este două părți miere și o parte cătină. Dacă se pune prea puțină miere, se va subția foarte mult și cătina, fiind destul de zemoasă, va începe să fermenteze. Este recomandat ca boabele de cătină să fie zdrobite și cojile aruncate, altfel boabele se vor lipi de limbă.

Acest produs este unul magnific care poate fi folosit și la prepararea unui medicament și mai puternic: într-un litru de compoziție 500 ml cătină cu miere, 100 ml gel de aloe vera, 50 ml pastă de usturoi, macerat de afine și 5-6 linguri de polen crud sau pulbere. Produsul rezultat este mai mult decât poate avea nevoie orice boală ca să dispară din corp.

Arsuri, anemie, alcoolism
Atât cătina boabe sau în stare uscată cât și preparatele din cătină au capacitatea de a regla tranzitul intestinal. Potrivit specialiștilor, uleiul de cătină este de un real folos în tratarea arsurilor termice sau chimice și chiar și cele extrem de grave, datorită conținutului bogat de acizi grași esențiali, tocoferoli, fitosteroli și licopen.

De asemenea, uleiul de cătină are rezultate bune în tratamentul ulcerului gastric și duodenal, a diarei, urticariei și stărilor alergice, alcoolismului, reumatismului, asteniei, anemiei și stresului.

Regina Imunității, combinația perfectă pentru întărirea organismului – Cum se prepară