Pregatirea este foarte simpla, trebuie doar sa puneti piscoturile in tava si sa turnati crema deasupra. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

1l frisca / 400 g de ciocolata neagra / 160 g de ciocolata cu lapte / 120 g pudra de frisca / piscoturi (mie mi-au intret 54 de pistoturi, dar depinde de dimensiunea tavii) / lapte pentru insiropat piscoturile / esenta de rom.

Mod de preparare: Rupem toata ciocolata, o punem intr-un vas si turnam frisca fierbinte, pe care am incalzit-o intr-o oala. Infasuram tava cu staniol sau folie alimentara. Bateti crema de ciocolata racita cu un mixer. In timpul mixarii, turnam praful de frisca in aceasta masa si continuam sa batem. Se toarna laptele intr-un castron, se adauga putina esenta de rom si se amesteca.

Inmuiati fiecare piscot si il asezam unul langa altul in tava. Cand am terminat primul strat de piscoturi, intindem o parte din crema pe ele si le netezim. Pe stratul de crema, asezati din nou unul langa altul piscoturi inmuiate in lapte si intindeti din nou crema deasupra.

Ultimul strat va fi tortul de piscoturi. Vom pastra o parte din crema pentru tratamentul final. Acoperiti blatul si puneti-l in frigider pentru a se solidifica (intre timp, puneti restul de crema in frigider). Dupa solidificare, scoateti prajitura din tava, aplicati crema ramasa pe margini si puteti servi. Va dorim pofta buna!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Prăjitura simplă cu ciocolată fără coacere – Ne trebuie câteva pișcoturi și o crema de ciocolată – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”