Ingrediente pentru blat:
Zahăr – 150 g;
Zahăr vanilat – 8 g;
Ulei sau unt topit – 80 ml;
Suc de portocale – 90 ml;
Făină – 200 g;
Praf de copt – 15 g;
Ouă – 3 bucăți.

Ingrediente pentru crema de vanilie:
Zahăr – 2 linguri;
Amidon de porumb – 2 linguri;
Lapte – 250 ml;
Extract de vanilie – 1 linguriță.

Instrucțiuni de preparare: Începeți prin a bate ouăle cu o pătrime de sare și zahăr. Apoi, adăugați untul (sau uleiul, după preferință), sucul de portocale și zahărul vanilat în amestec, amestecând bine cu un tel. Separat, amestecați făina și praful de copt, apoi cerniți-le în amestecul umed. Continuați să amestecați până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Turnați aluatul rezultat într-o tavă de copt și coaceți-l într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute sau până când blatul este rumenit și trece testul scobitorii. După coacere, lăsați blatul să se răcească, apoi tăiați-l în două părți egale. Pentru crema de vanilie, într-o cratiță, amestecați zahărul, amidonul de porumb și laptele. Puneți cratița pe foc mic și amestecați constant până când crema devine groasă și cremoasă. Adăugați extractul de vanilie și continuați să amestecați pentru aromă.

Turnați crema de vanilie peste blatul de jos și distribuiți-o uniform. Apoi, așezați cea de-a doua parte de blat deasupra cremei. Dacă doriți, presărați zahăr pudră deasupra prăjiturii pentru un aspect mai atrăgător. Această prăjitură de casă este ușor de preparat și are un gust delicios. Poftă bună!

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă.. Rețeta o las în primul comentariu