Peștele iubit de toți românii – Caras prăjit cu mămăliguță – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc” – Rețetă: Caras prăjit la tigaie cu mămăligă.

Ingrediente: 4 bucăți de caras (aproximativ 200g fiecare) / 4 linguri de făină / Sare și piper, după gust / Ulei vegetal. Pentru prăjit: 1 cană de mămăligă / 2 căni de apă / Sare, după gust / 50g de unt.

Instrucțiuni: Începeți prin pregătirea mămăligii. Într-un vas, adăugați apa și o lingură de sare și aduceți la fierbere. Când apa clocotește, adăugați treptat făina de mămăligă, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Reduceți căldura la minim și continuați să amestecați timp de aproximativ 10-15 minute, până când mămăliga se îngroașă și se desprinde de pe pereții vasului. Adăugați untul și amestecați bine până se topește complet. Transferați mămăliga într-o tavă și nivelați-o cu o spatulă. Lăsați-o să se răcească și să se întărească. În timp ce mămăliga se răcește, pregătiți carasul. Spălați și curățați peștele, îndepărtând solzii și intestinele.

Clătiți-l bine sub apă rece și ștergeți-l cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Într-un vas, amestecați făina cu sare și piper, după gust. Tăvăliți fiecare bucată de caras în amestecul de făină, asigurându-vă că este acoperită uniform pe toate părțile.

Încingeți o tigaie mare pe foc mediu și adăugați ulei vegetal suficient pentru a acoperi fundul tigăii. Când uleiul este încins, adăugați bucățile de caras și prăjiți-le timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante. Asigurați-vă că le întoarceți cu grijă pentru a nu le rupe. Scoateți carasul prăjit din tigaie și așezați-l pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți carasul prăjit alături de mămăligă. Tăiați mămăliga în bucăți și așezați câte o bucată de caras prăjit pe fiecare porție. Puteți adăuga și o felie de lămâie pentru a adăuga un strop de aciditate. Această rețetă simplă și delicioasă de caras prăjit la tigaie cu mămăligă este perfectă pentru o masă sățioasă și reconfortantă. Savurați-o alături de familie și prieteni, și bucurați-vă de aromele autentice ale bucătăriei tradiționale. Poftă bună!

”Dacă și tu iubești mâncarea, distribuie această rețetă”

Peștele iubit de toți românii – Caras prăjit cu mămăliguță – Doar membri politicoși vor spune ”mulțumesc”