Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de salată din legume. Este una dintre cele mai simple rețete vegetariene. Această salată leneșă are un gust dulce-acrișor, este crocantă și delicioasă.

Salata marinată, cu morcov, roșii, ardei grași și varză are un gust delicat, se prepară din cele mai banale ingrediente și se potrivește perfect cu bucatele din carne, cartofi, fasole sau pește.

Ingrediente: – 800 g de morcov – 500 g de ceapă – 1 kg de ardei grași – 1 kg de roșii – 1,2 kg de varză

INGREDIENTE MARINADĂ (PENTRU UN BORCAN DE 0.5 L) – 5 boabe de piper negru – 1 lingură de ulei vegetal – 1 linguriță de sare – 1 lingură de zahăr – 0,5 lingură de oțet 9% – 4 linguri de apă fierbinte

Mod de preparare: 1. Spălați și sterilizați borcanele. Așezați la fundul borcanelor câte 5 boabe de piper negru. 2. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea pentru legume coreene. Așezați morcovul într-un strat prin borcane (presați-l ușor).

3. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele sau cuburi mari. Așezați ceapa tăiată prin borcane într-un start, deasupra morcovului. 4. Spălați ardeii grași, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiații pai. Așezați ardeii pai, peste ceapă într-un start uniform. Presați puțin ingredientele.

5. Tăiați varza fideluță și așezați-o într-un strat peste ardei. 6. Spălați roșiile, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le în 4 părți. Așezați-le prin borcane într-un strat. Presați ușor ingredientele.

7. Turnați în fiecare borcan câte 1 lingură de ulei vegetal. 8. Pregătiți marinada: turnați într-o cratiță apă fierbinte. Adăugați sarea, zahărul și oțetul. Amestecați bine marinada, apoi turnați-o prin borcanele cu legume. Acoperiți borcanele cu capace.

9. Tapetați fundul unei cratițe înalte cu un prosop. Așezați borcanele cu salată în cratiță și turnați deasupra apă până la umerii borcanelor. Sterilizați conservele timp de 20 de minute de la fierbere. 10. Scoateți cu grijă conservele cu salată din cratiță, capsați-le și lăsați-le să se răcească complet. Poftă bună!

Pentru Gospodine – Salată leneșă la borcan, pentru iarnă – Ceva mai bun nu am mâncat