Cui nu-i place să se bucure de conserve din roșii iarna? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă coreeană de roșii marinate în sos special.

Rețeta coreeană de roșii la borcan este renumită pentru versatilitatea sa – este o gustare delicioasă, un ingredient important pentru diverse salate picante, precum și o conservă pentru iarnă ce nu poate lipsi din cămară. Legumele preparate după rețeta coreeană au o aromă memorabilă și sunt ușor picante.

Ingrediente: – 2 kg de roșii
– 0,5 ardei iuți
– 4 morcovi
– mărar după gust
– coriandru după gust
– 100 g de zahăr

– 5 ardei dulci
– 5 căței de usturoi
– 100 ml de oțet
– pătrunjel după gust
– 2 linguri de sare
– 100 ml de ulei vegetal

Mod de preparare: 1. Spălați bine roșiile și tăiați-le în jumătate. 2. Pregătiți sosul pentru roșii: curățați morcovul și usturoiul. Spălați ardeii dulci și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați legumele cuburi mari. Dați legumele prin mașina de tocat carne sau folosiți-vă de un blender. Așezați legumele tocate într-un bol.

3. Potriviți legumele tocate cu sare și zahăr. Amestecați-le și lăsați-le până condimentele se dizolvă complet. 4. Spălați ardeiul iute, îndepărtați cotorul cu semințe și zdrobiți-l cu presa. Spălați verdeața și tăiați-o mărunt. Combinați legumele tocate cu ardeiul zdrobit, apoi turnați oțetul și uleiul vegetal. Amestecați bine ingredientele.

5. Spălați 3 borcane a câte 3 l și umpleți-le în felul următor: așezați un strat de roșii, apoi sosul preparat din legumele tocate și presărați verdeața. Procedați similar, până veți umple borcanele cu ingredientele rămase. Acoperiți borcanele cu capace. 6. Tapetați fundul unei cratițe înalte cu un prosop. Așezați borcanele cu roșii în cratiță și turnați în aceasta apă până la umerii borcanelor. 7. Sterilizați conservele timp de 15 minute de la fierberea apei.

8. Scoateți conservele din cratiță și capsați-le. Așezați-le cu susul în jos și înfășurați-le cu o plapumă. Lăsați conservele să se răcească complet. Serviți deliciul superb alături de cărnița la grătar sau pește prăjit, cu garnitura preferată. Pofta buna!

Pentru Gospodine – Cea mai bună rețetă de roșii cu morcov și ardei