Pentru a lupta impotriva racelii, relaxati-va inainte de a dormi sau inlocuiti zaharul intr-o reteta, mierea are multe virtuti utile pe care ar trebui sa le cunoasteti. Consumat si folosit in farmacopeea naturala inca din zorii timpurilor, este un aliat de sanatate de neegalat, cu multiple proprietati terapeutice.

1.Intareste sistemul imunitar
Un ingredient emblematic in remediile bunicii, mierea este adesea considerata un supliment util pentru intarirea sistemului imunitar.

2. Creste energia sportivilor
Datorita continutului de fructoza si glucoza, mierea este una dintre substantele asimilate rapid de organism. Drept urmare, contributiile sale energetice se pot dovedi utile pentru cei care fac sport in mod regulat.

3.Ajuta la combaterea tulburarilor respiratorii
Deosebit de utile in cazurile de bronsita cronica, se spune ca mieriile de salvie si sarate au proprietati expectorante considerabile. Proprietatile antiseptice si antiinflamatorii ale mierii in general pot ajuta si la calmarea tractului respirator. In plus, asocierea sa cu usturoiul reprezinta un ritual formidabil.

4.Ajuta la combaterea oboselii
Bogata in minerale, mierea este un aliat care nu trebuie neglijat in caz de slabire sau demineralizare, mai ales in perioada de convalescenta. Se spune ca mierea de castan este deosebit de fortifianta, in timp ce cea de erica ajuta la fixarea fierului.

O lingurita de miere pe zi consumată aduce beneficii incredibile – Ce se întâmplă atunci când o consumi