Rețetă: Caras prăjit la tigaie cu mămăligă: Ingrediente:

4 bucăți de caras (aproximativ 200g fiecare)
4 linguri de făină
Sare și piper, după gust
Ulei vegetal, pentru prăjit
1 cană de mămăligă
2 căni de apă
Sare, după gust
50g de unt

Instrucțiuni: Începeți prin pregătirea mămăligii. Într-un vas, adăugați apa și o lingură de sare și aduceți la fierbere. Când apa clocotește, adăugați treptat făina de mămăligă, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Reduceți căldura la minim și continuați să amestecați timp de aproximativ 10-15 minute, până când mămăliga se îngroașă și se desprinde de pe pereții vasului. Adăugați untul și amestecați bine până se topește complet.

Transferați mămăliga într-o tavă și nivelați-o cu o spatulă. Lăsați-o să se răcească și să se întărească. În timp ce mămăliga se răcește, pregătiți carasul. Spălați și curățați peștele, îndepărtând solzii și intestinele. Clătiți-l bine sub apă rece și ștergeți-l cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Într-un vas, amestecați făina cu sare și piper, după gust. Tăvăliți fiecare bucată de caras în amestecul de făină, asigurându-vă că este acoperită uniform pe toate părțile.

Încingeți o tigaie mare pe foc mediu și adăugați ulei vegetal suficient pentru a acoperi fundul tigăii. Când uleiul este încins, adăugați bucățile de caras și prăjiți-le timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante. Asigurați-vă că le întoarceți cu grijă pentru a nu le rupe. Scoateți carasul prăjit din tigaie și așezați-l pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți carasul prăjit alături de mămăligă. Tăiați mămăliga în bucăți și așezați câte o bucată de caras prăjit pe fiecare porție. Puteți adăuga și o felie de lămâie pentru a adăuga un strop de aciditate. Această rețetă simplă și delicioasă de caras prăjit la tigaie cu mămăligă este perfectă pentru o masă sățioasă și reconfortantă. Savurați-o alături de familie și prieteni, și bucurați-vă de aromele autentice ale bucătăriei tradiționale. Poftă bună!

O delicatesă în rândul românilor – Rețetă de caras prăjit cu mămăliguță, o găsiți în primul comentariu