Fie ca sunt oua cumparate sau sunt din propria curte, acestea nu trebuie aruncate. Ar putea deveni un ingrasamant foarte bun pentru multe tipuri de plante. Substanta principala care compune coaja de ou este carbonatul de calciu. Acest compus este absorbit cu usurinta de plante. Si cel mai important este ca nu produce niciun efect advers. Coaja de ou mai contine si fosfor, magneziu, potasiu, fier si zinc.

Pentru ce plante sunt benefice cojile de oua? Pe langa rosii, alte legume care raspund bine la astfel de ingrasamant sunt:

-ardei;
-vinete;
-cartofi;
-morcovi;
-ceapa;
-salata.

Pomii care vor fi recunoscatori pentru acest ingrasamant sunt, in principal, visinii. Cum se folosesc aceste coji? In primul rand, acestea trebuie spalate. Trebuie indepartat tot ce este in interior si lasate sa se usuce.

Lasati-le timp de 1-2 zile pe un prosop din hartie la soare sau intr-un loc calduros. Acestea trebuie mmacinate. Daca nu aveti timp de asteptat. Cojile de oua pot fi introduse la cuptor la 180 de grade C timp de 10-15 minute. Atentie! Cojile fierte au mai putini nutrienti cacat cele crude. Acest ingrasamant este foarte benefic si impotriva daunatorilor. Pentru macinat puteti folosi o masina de macinat cafeaua, zaharul sau chiar o masina de tocat carne.

Amestec pentru stropit:
-5 coji de oua;
-1 l de apa.

Amestecati intr-o sticla pe care o inchideti cu capac si lasati o saptamana. Amestecati macar o data pe zi. Cu aceasta infusie puteti stropi plantele sau pur si simplu le puteti uda cum faceti in mod obisnuit cu apa simpla.

Pentru a imbunatati cresterea: Amestecati pulberea obtinuta cu pamantul in care vor fi plantate plantele. Sau direct in sol inainte de plantare.

Pentru protectie impotriva daunatorilor puteti coji de oua pe langa rasaduri. Puteti face un amestec de ulei si praf de coaja de ou, care este, de asemenea, foarte bun impotriva daunatorilor. Pentru varza, spanac, fasole si castraveti acest ingrasamnat nu este necessr, aceste plante avand destul calciu. Cojile bine spalate si uscate pot fi tinute si un an daca sunt depozitate intr-un loc racoros.

Nu mai aruncati cojile de ouă – Iată cum le puteți transforma în îngrășământ pentru plante, găsești în primul comentariu