Gnsengul a fost multă vreme considerat un remediu eficient în tratarea tuturor bolilor, opinie care încă mai stăruie și în zilele noastre.

Ginsengul este o plantă perenă, specifică Peninsulei Coreene. Aceasta are proprietăți medicinale excepționale, potențialul său terapeutic fiind greu de egalat cu oricare altă plantă medicinală. Cuvântul ”ginseng” înseamnă, potrivit unor cunoscători, ”esență umană”.

Pentru aplicații și tratamente se recoltează rădăcina plantei. În practica medicinală se folosește îndeosebi rădăcina de ginseng cultivat, ginsengul sălbatic fiind, la ora actuală, o plantă ocrotită de lege. Din rădăcina de ginseng se prepară o o tinctură și se produc comprimate, dar se folosește și ca atare, uscată și curățată.

Ginsengul contribuie la sporirea randamentului fizic și mental, întărește memoria, fortifică sistemul nervos central și periferic și, mai ales, celulele nervoase, dezvoltă imunitatea organismului, stimulând activitatea factorilor de imunitate, facilitează circulația sângelui și însănătoșește sângele, acționează pentru întărirea și însănătoșirea aparatului cardiovascular.

Un alt aspect care a determinat creșterea interesului oamenilor pentru această plantă ține de aserțiunea potrivit căreia ginsengul ar combate fenomenele de îmbătrânire. Mai nou, a fost dovedit faptul că ginsengul poate fi un remediu util în cazurile de diabet, reducând glicemia.

Potrivit unei străvechi tradiții, ginsengul este considerat și un eficient antireumatic. Ginsengul este un medicament natural aproape complet, cu atât mai mult cu cât nu creează dependență, nu are contraindicații importante sau numeroase și nu-și cumulează, în timp, efectele posibil negative.

Merită încercat – Planta care întărește memoria și dezvoltă imunitatea organismului