Nu ne este deloc străin medicamentul natural din ceai de ceapă pentru tratarea durerilor în gât, a nasului înfundat sau a tusei, bine cunoscutele simptome ale răcelii. Pentru că ceapa are o mulțime de proprietăți medicinale, astăzi vă spunem și care sunt beneficiile consumului de ceai de ceapă.

CEAIUL DE CEAPĂ ȘI SĂNĂTATEA: Ceapa este leguma cea mai răspândită pe mapamond și la fel de folosită, însă ea are și proprietăți extraordinare care ne ajută să fim sănătoși.

Pentru inimă – reduce nivelul colesterolului, împiedică formarea cheagurilor de sânge pe artere, reduce nivelul trigliceridelor. Pentru diabet – reduce nivelul de glucoză din mușchi și celule. Pentru astm – relaxează mușchii, asta însemnând o eliberare pentru cei afectați de astm și bronșită. Pentru tuse și răceli – ajută la eliminarea flegmei, reducând astfel tusea.

Pentru imunitate – reduce reacțiile alergice, distruge salmonela și E.coli, menține starea generala în condiții optime. Pentru sănătatea digestivă – ajută tranzitul intestinal, ajută la înmulțirea bacteriilor bune din intestine, previne deranjarea la stomac.

Pentru cancer – reduce apariția cancerului ovarian, de prostată, de colon, de sân, de plămâni.

Pentru slăbit – ajută la arderea grăsimilor. Pentru sănătatea oaselor – ajută la menținerea calciului în oase, contribuie la construirea de cartilagii și tendoane, reduce inflamațiile încheieturilor.

Pentru somn – este un puternic sedativ natural. Nu este recomandat consumul acestuia pentru femeile însărcinate. Ca reacții adverse, ceaiul de ceapă consumat în exces poate provoca diaree și balonare.

REȚETĂ CEAI DE CEAPĂ PENTRU ÎNTĂRIREA SISTEMULUI IMUNITAR: – Punem o mână de coji de ceapă mărunțite în 2 litri de apă fierbinte, 1 linguriță de lemn dulce și câteva ace de pin. – Vom ține acest amestec pe foc timp de 20 de minute , apoi adăugăm 2 linguri de măceșe zdrobite și mai fierbem preț de 1 minut. Vom filtra și lăsăm să se liniștească 10-12 ore. Păstrăm băutura la frigider. Vom consuma 1 litru pe zi.

REȚETA PENTRU TUSE: – Curățăm 2 cepe și le tăiem în patru, pe care le vom pune la fiert într-un litru de apă și lăsăm până apa a scăzut la jumătate. – Luăm vasul de pe foc și adăugăm sucul de la o lămâie și câteva frunze de mentă, iar opțional și o linguriță de miere, însă asta doar după ce ceaiul este rece. Vom consuma 4 căni pe zi, timp de 2-3 zile.

PENTRU REGLAREA CICLULUI MENSTRUAL: Luăm o mână de coji de ceapă pe care le vom pune într-un litru de apă clocotită. Lăsăm la infuzat 10 minute, apoi filtrăm și bem. Se consumă 3 căni pe zi timp de o săptămână. Prima cană se bea în cea de-a 10 zi după ce s-a oprit menstruația.

Merită încercat – Ceai de CEAPĂ – Cum se prepară și ce beneficii are