Cu toate că un machiaj profesionist poate ascunde cu succes orice imperfecțiune a tenului, nu poate fi purtat non stop. Mai mult, produsele cosmetice agravează probleme existente.

Adevărul este că pentru a arăta mai tânără trebuie să aveți grijă de piele și să vă alimentați sănătos. Iată un remediu pentru piele, complet natural și simplu de preparat acasă.

Mască de față cu cartofi
Dacă îi mănânci, cartofii fiind bogați în carbohidrați, nu fac bine tenului. Însă, dacă îi aplici pe piele, cartofii pot întineri pielea și o pot tonifia. Amidonul din compoziție întărește membranele celulare ale pielii și face rezistentă, elastică și netedă.

Masca de față cu cartofi face minuni pentru orice tip de piele, de la uscat la cel ridat, cu cearcăne pronunțate sau cu acnee. Are un efect calmant și antiinflamator, albește pielea, tonifică fața, îngustează capilarele și calmează inflamațiile de sub ochi.

Compușii conținuți de cartofi activează procesul de regenerare a celulelor epidermice și ajută la vindecarea rănilor. De asemenea, datorită conținutului bogat de vitamina C, microelemente și amidon, cartoful întinerește pielea și o lasă mai sănătoasă și mai strălucitoare.

Mod de prepare Pentru a prepara această mască aveți nevoie de 1 cartofi crud de mărime medie și câteva componente adiționale.

Curățați cartoful de coajă și spălați-l sub jet de apă caldă. Dați-l prin răzătoarea mică. Puneți într-un bol cartoful, adăugați 1 linguriță de lapte și 1 linguriță de făină. Aplicați pasta astfel obținută, cu o pensulă, într-un strat subțire (componenta lichidă) după care aplicați cu mâna cartofii într-un strat gros. Această mască se poate aplica la 3-5 zile și se îndepărtează cu apă caldă.

Mască de față cu cartofi – Iată ce folosesc rusoaicele pentru un ten superb – Cum se prepară