Astăzi îți oferim o rețetă nemaipomenită de maioneză gustoasă, naturală, foarte rapidă și fără ouă. Această rețetă va fi o surpriză pentru cei ce nu vor să folosească în maioneză ouăle crude. Veți obține o maioneză fină, pufoasă și foarte gustoasă, chiar mai gustoasă decât versiunea clasică.

Este foarte important să respectați proporțiile, o parte de lapte la două părți de ulei, restul e o chestiune de gust și de tehnică. Dacă veți înlocui laptele de vacă, cu cel de soia, veți obține o maioneză de post, perfectă și pentru vegetarieni.

Ingrediente:
150 ml de lapte
300 ml de ulei
1 lingură de muștar
2-3 linguri de suc de lămâie
o linguriță de sare (sau după gust)

Sfaturi utile: Uleiul trebuie să aibă un gust neutru, dar asigurați-vă că include o parte de ulei de măsline. De asemenea, puteți utiliza doar ulei de măsline dacă doriți. Muștarul nu trebuie să fie iute și cu gust amar.

Cum se prepară?
Laptele și uleiul trebuie să fie la temperatura camerei (temperatura ingredientelor trebuie să fie aceeași). Puneți laptele și uleiul în blender.

Amestecați masa timp de un minut (la viteza cea mai mare). Adăugați sarea, sucul de lămâie (sau oțetul) și muștarul. Amestecați din nou. Veți obține 500 ml de maioneză gustoasă, sănătoasă, de casă și fără conservanți. Puteți s-o păstrați la frigider până la 10 zile.

Maioneză de casă, fără ouă, este neașteptat de gustoasă și ușor de pregatit, rețeta în primul comentariu