Lacul Albastru, situat la poalele Munţilor Gutâi, este unic în Europa datorită felului în care s-a format şi datorită proprietăţii sale de a-şi schimba culoarea în funcţie de anotimp. Primăvara, lacul are culoarea albastru deschis şi albastru închis, vara are culoarea verde închis şi uneori cu reflexe de smarald , în timp ce toamna devine verde închis şi uneori maro. Nu există încă o explicaţie ştiinţifică pentru aceste schimbări.

Zona a fost declarată arie protejată, prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, şi ocupă o suprafaţă de 0,50 hectare. Lacul Albastru înseamnă de fapt o întindere de apă de formă eliptică, cu o adâncime a apei de până la 4 metri, scrie romani-buni.info.

Pentru a ajunge în zona lacului, se pleacă din centrul oraşului Baia Sprie, prin faţa bisericii catolice, pe strada care duce în direcţia nordică până la liziera pădurii, iar apoi se urcă pe o potecă până la lac. Timpul de mers este de 35 – 45 min, notează descopera.ro.

Te-ar putea interesa si: Cascada din România care curge printr-o casă. Cea mai pura apa din Europa! E la doar 2 ore de Bucureşti, dar puţini ştiu de ea.

Oricine își dorește să fugă de agitația din oraș, cascada celor 7 izvoare din Munţii Bucegi este locul ideal. Odată ajunşi aici veţi fi fermecaţi de suvoiale de apă care se prăvălesc din munţii stâncoşi. Oamenii de stiinta au dovedit ca apa de la 7 Izvoare este cea mai pura din Europa, nivelul de bacterii fiind aproape de 0! Acest lucru este cunoscut inca din anii 1920!

Legenda spune că apa ar avea proprietăţi magice. Locul însă este greu accesibil din cauza drumului plin de gropi. După două ore de mers cu maşina din Capitală, la 1300 de metri altitudine, din Munţii Bucegi izvoraşte cascada celor 7 Izvoare. După ce au parcurs traseul anevoios, turiştii ajunşi aici sunt fascinaţi de priveliştile găsite.

Cascada îi cucerește, în special, pe pasionații de fotografie. Cum se ajunge la Cascada 7 Izvoare? Ca sa urcati pana la impresionanta cascada trebuie sa ajungeti in Moroeni din judetul Dambovita. De aici va trebui sa urmati drumul judetean 714 ca sa ajungeti la cascada. Din acest punct urcusul se face pe un teren accidentat, pe care trebuie sa fiti vigilenti.

Daca auziti un vuiet, ati gasit Cascada 7 Izvoare, este usor de recunoscut! Langa, veti vedea si o cabana care foloseste ca loc de captare al apei si imbuteliere de catre compania Vending Selection.

7 Izvoare – ,,apa vie” In ultimii zeci de ani, apele curate ale Romaniei au luat drumul negotului, asa cum se intampla si la 7 Izvoare. Aici, compania amintita mai sus profita baneste si speculeaza legendele locale.

Insa, frumusetea regiunii, proprietatile dovedite ale apei si energia locului nu sunt stirbite de niste hartii. Doar ca ramanem cu gustul amar ca un bun al stramosilor nostri, aflat pe plaiuri mioritice, nu ne mai apartine.

De altfel, exista o alta teorie care intareste afirmatia conform careia aceasta apa este una dintre cele mai bune din lume. Si anume, Cascada 7 Izvoare traverseaza zacaminte de argint. Astfel, bacteriile sunt impiedicate sa se dezvolte, iar apa detine un numar de bacterii 0, fata de 5 cum este regasit in orice apa din lume.

Sursa: virale.ro

Ajută și tu la promovarea României – Lacul din România care își schimbă culoarea în funcție de anotimp – Este unic în Europa