Prunele, în afară de faptul că sunt unele dintre cele mai gustoase fructe și se pot mânca atât crude cât și uscate, sunt și pline de vitamine.

Este recomandat să urmărim câte o cură de câteva zile cu aceste fructe, pentru a beneficia cât de mult posibil de proprietățile lor miraculoase. Prunele au un conținut bogat de vitamina A, B1, B2 și C, fier, calciu, sodiu, potasiu, celuloză, acizi organici și protide.

Acestea au rolul de a ajuta în procesul eliminării de toxine, în purificarea ficatului și, nu în ultimul rând, în energizarea întregului organism. Prin conținutul bogat de fibre, prunele accelerează tranzitul intestinal, făcând din ele unele dintre cele mai eficiente laxative naturale.

Persoanele care suferă de colon iritabil și nu pot ține cura, pot mânca 5-10 prune dimineața pe stomacul gol sau le pot consuma cu 30 de minute înainte de masă. În caz de constipație, prunele uscate se înmoaie în prealabil în apă timp de 6-8 ore, apoi se consumă.

Beneficii: Scad colesterolul și previn ateroscleroza: Prunele ajută a o bună funcționare a inimii, întărind vasele sangvine și ferindu-ne de formarea cheagurilor de sânge, de embolii pulmonare, de anevrisme cerebrale și de ateroscleroză. Consumul săptămânal de prune ajută la scăderea colesterolului rău.

Alungă nervozitatea și oboseala: O cură de trei zile sau de 14 zile cu prune alungă oboseala și tratează cu succes stările de nervozitate. În plus de asta, crește și eficiența memoriei și concentrarea.

Mențin sănătatea ochilor: Studiile publicate în ultimul deceniu în revista „Arhivele de Oftalmologie” precum și în alte reviste medicale, dovedesc beneficiile consumului de prune pentru a preveni degenerescența maculară. Datorită conținutului mare de betacaroten și vitaminele C și E, prunele protejează ochii.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

De încercat – Fructele care previn problemele de inimă și curăță ficatul – Sunt capabile să dea restart organismului