Prăjitură fragedă cu gem și cremă de nuci – Este o prăjitură ușor de pregătit, cu ingrediente la îndemână – Iată ce ingrediente sunt necesare pentru preparare…

Ingrediente pentru blat:
3 gălbenusuri și un ou intreg
250 g unt
150 g zahăr
500 g făină
un plic praf de copt
5 ml esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutura cu gem:
2 albușuri
150 g zahăr
5 ml esență de rom
un praf sare
200 g magiun de prune

Ingrediente pentru crema de nucă:
400g nuci măcinate
3 linguri de lapte
4 gălbenușuri
4 albușuri
300 g zahăr pudră
5 g esență de vanilie
2 linguri de cacao

Cum se prepară?
Untul tinut la temperatura camerei se amestecă cu esenta de vanilie, gălbenusurile, oul si zahărul tos, si se mixează circa 3-4 minute la viteza mare, pană se obtine o cremă spumoasă. Se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt si se omogenizează pană se obtine un aluat vartos, omogen, care se desprinde cu usurintă de pe peretii vasului.

Auatul se imparte in 3 părti. O parte se infăsoară in folie alimentară si se dă la rece O bucata se intinde intr-o foaie si se asează intr-o tavă de copt unsă cu unt si tapetată cu hartie de copt. Se intinde foaia cu mana pană este uniform intinsă in tavă.

Pentru a prepara umplutura cu gem. Se bat spumă albusurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul tos, si se mixează pană se obtine o bezea tare. Se adaugă magiunul, si se omogenizează bine ingredientele pană se obtine o cremă omogenă. Se intinde crema peste aluat, si se nivelează folosind o lingură. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste stratul de aluat.

Pentru umplutura cu nucă: se amestecă nucile măcinate cu gălbenusurile frecate cu zahăr si cele 4 albusuri bătute spumă cu un praf de sare. Se adaugă cacaoa, laptele si se amestecă bine toate ingredientele apoi se adaugă esenta de vanilie. Crema trebuie sa fie mai consistentă, să nu curgă.

Dacă vi se pare prea moale, mai adăugati 2 biscuiti măcinati. Crema de nuci se intinde uniform peste foaia de aluat. Aluatul pus la rece se scoate din frigider si se răzuieste peste prăjitură, folosind răzătoarea cu ochiuri mari.

Se distribuie uniform firmiturile de aluat si se dă prăjitura la copt circa 30-35 minute, in cuptorul incins la 180 grade Celsius, pană este frumos rumenită la suprafată. După ce este coaptă se lasă să se răcească si se portionează după preferinte. Se poate servi simplă sau pudrată cu zahăr vanilat. Prăjitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiată in apă după fiecare tăiere. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Este o prăjitură ușor de pregătit, cu ingrediente la îndemână – Prăjitură fragedă cu gem și cremă de nuci