Utilizată în bucătărie, drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Aceasta conţine cele 18 minerale esenţiale vieţii. Potrivit studiilor, consumată în mod regulat, drojdia de bere încetineşte procesul de îmbătrânire, ba mai mult ne ajută chiar să ne menţinem în formă pentru mai mult timp.

Este un remediu ieftin şi foarte uşor de găsit. În drojdia de bere se află, pe lângă vitaminele complexului B, vitamina D, E, 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, şi toate cele 18 minerale esenţiale corpului, printre care calciu, magneziu şi fosfor.

Ce este drojdia de bere. Beneficii pentru organism
Drojdia de bere este o ciupercă, care se regăseşte în natură. Ca să se înmulţească, drojdia de bere are nevoie de umiditate şi căldură.

Specialiştii sunt de părere că, anumite specii de drojdie sunt utilizate ca probiotice, acţionând ca nişte bacterii bune, în cazul florei intestinale. Drojdia de bere conţine doi carbohidraţi principali, care protejează organismul împotriva infecţiilor. Totodată, drojdia împiedică bacteriile patogene să se aşeze pe mucoasa intestinelor. Beta-glucanul găsit în drojdia nutriţională poate reduce şi nivelul colesterolului.

Tonică pentru sistemul nervos
Terapia cu drojdie are efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi tulburările psihice. Consumul de drojdie ajută, totodată, la un nivel normal al glucozei din sânge, fiind util pentru persoanele cu risc de diabet sau pentru cele care suferă de această boală. Drojdia este una dintre cele mai bune surse de fier. O cură de drojdie de bere este indicată nu doar persoanelor anemice, ci şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special magneziu şi calciu.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

De Știut – Beneficiile neştiute ale drojdiei de bere – Ce tratează alimentul și cum se consumă