Ingrediente:
• 1 ridiche neagra
• 2-3 linguri cu miere de albine sau zahar

Mod de preparare:
Siropul de ridiche neagra cu miere de albine, este un remediu naturist (un leac naturist, un tratament naturist) folosit in medicina naturista cu nenumarate efecte benefice asupra organismului: combate si trateaza tusea si ragusala, combate si trateaza gripa si raceala.

“ridichea neagra sau Rapfanus sativus varietatea niger este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, răcelii. Contine glucide, uleiuri esentiale, enzime, microelemente, vitaminele B si C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimina toxinele din organism si regenereaza ficatul”.

Dar cum se prepara un sirop de ridiche neagra? Pentru a pregati acest sirop avem nevoie de o ridiche neagra intreaga si cateva linguri de miere de albine naturala poliflorasau zahar. Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturala de tei, care este un adevarat tratament natural impotriva: insomniei, sinusuri infundate, rinita alergica, ragusala, sinuzita, etc.

Ridichea nu se curata de coaja, se spala foarte bine cu apa rece si se sterge cu un prosop. Se taie deasupra (acolo unde au fost frunzele) un capac care se va da deoparte si cu o lingurita sau cu un cutit se va scobi in interiorul ei si i se va scoate miezul, lasand totusi cam 1 cm de continut de jur imprejur.

Se pune miere de albine sau zahar in ridiche pana la jumatate, se acopera ridichea cu capacul ei si se lasa asa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche si miere sauzahar. Cand este gata, se ia cate 2 linguri din acest sirop de cate ori ne supara tusea sausuntem ragusiti. Siropul sau sucul de ridiche neagra de toamna este foarte placut la gust, este natural, simplu si usor de preparat. Ridichea se foloseste pana cand se inmoaie de tot.

Optional, din miezul de ridiche ramas se poate prepara o salata de ridiche neagra sau se pot taia feliute subtiri pe care le presaram cu zahar si le lasam sa se macereze peste noapte. Se poate consuma sucul obtinut, sau chiar si feliutele de ridiche, avand acelasiefect in combaterea tusei, gripei, racelii si a raguselii.

De Salvat – Trateaza tusea și răgușeala și trateaza gripa și răceala – Rețeta