Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că ardeii nu suportă solul cu pH acid. Îngrășămintele verzi, precum și compostul sau humusul acidifică treptat solul.

Așadar, cel mai indicat este să realizați proceduri de alcalinizare toamna, dar dacă ați ratat momentul, folosiți creta obișnuită. Creta este un alcalinizant fin și o sursă minunată de calciu.

Turnați 9 L de apă într-o stropitoare mare, adăugați 1 L de îngrășământ organic și un pahar ( 200-250 ml ) de cretă mărunțită. Amestecați foarte bine și turnați câte 1 L din soluția obținută la baza fiecărei tufe, pe sol deja umed. Peste numai câteva zile, plantele deja se vor simți mult mai bine.

Dacă solul din grădină este unul foarte acid, repetați procedura peste o săptămână sau 10 zile. Notă: fără azot ( îngrășământ azotat natural sau uree ), calciul nu este asimilat.

Combinați acestor două elemente este una ideală, întrucât alcalinizează solul și, în același timp, stimulează și creșterea tufei. Spor la grădinărit!

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

De SALVAT – Creșterea rapidă și mărirea recoltei de ardei: Iată soluția ideală