Beneficiile verzei murate sunt uriase si sunt cunoscute de mult timp. Acesta este un produs unic care nu face decat sa-si mareasca proprietatile benefice in timpul fermentatiei.

Totusi, medicii si nutritionistii nu inceteaza sa le studieze si descopera constant din ce in ce mai multe beneficii noi ale verzei murate, inclusiv pentru pierderea in greutate, ceea ce o plaseaza in fruntea ratingului produselor de iarna.

1.Varza murata imbunatateste functionarea tractului gastrointestinal, normalizeaza digestia. Si vitamina B6 este excelenta la descompunerea proteinelor, asa ca varza murata este ideala pentru preparatele din carne.

2.Varza murata scade nivelul colesterolului din organism si imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular.

3.Varza murata contine vitamina U, care ajuta sa faceti fata depresiei de iarna, reface sistemul nervos si creste rezistenta la stres.

4.Intrucat varza murata este bogata in vitaminele A, B, C, K, U, precum si in potasiu, zinc, fier si o serie de alte macro si microelemente, este o masura excelenta de prevenire a multor raceli.

5.100 de grame din acest produs cu continut scazut de calorii contin doar 19 calorii. De aceea, toti cei care au decis sa slabeasca il pot include in siguranta in dieta lor. Iar acidul tartric continut in ea combate formarea ulterioara a depozitelor de grasime.

6.Varza murata este bogata in fibre si extrem de saraca in carbohidrati, cum ar fi fructoza si zaharoza.

7.Varza murata este adesea folosita in cosmetica ca masca de fata pentru a ajuta la acnee. De asemenea, ajuta la eliminarea petelor de pe fata . Si datorita vitaminei PP, unghiile si parul sunt semnificativ intarite.

8.Varza murata are proprietati de curatare, imbogateste celulele cu nutrienti si le regenereaza. Toate acestea duc la o intinerire a organismului.

Contraindicatii
Persoanele cu arsuri la stomac si gastrita ar trebui sa reduca cantitatea de varza murata din dieta lor zilnica. De asemenea, este contraindicat pentru ulcerul stomacal, bolile de rinichi, ficat si pancreas.

De Salvat – 8 beneficii uriașe pentru sănătate ale verzei murate – Lista